Home » Oostenrijk » Skidorp Bramberg am Wildkogel print deze pagina
icon skigebied Bramberg am Wildkogel

Skidorp Bramberg am Wildkogel (Oostenrijk)

Algemene info

Bramberg am Wildkogel heeft meer te bieden dan wat pisten en loipen voor de wintersporter. Hier kan je tot rust komen en de omgeving eens verkennen zoals het echt hoort. Bezoek zeker het museum van Bramberg waar je de traditionele voorwerpen en kunstwerken uit de regio vanaf de 14de eeuw kan aanschouwen. Wijnkenners zullen hier stellig hun gading vinden. Daarnaast is een uitstap naar het Steiner huis ook de moeite waard. Je kan er bijvoorbeeld een persoonlijk ontworpen juweeltje waarin mineralen verwerkt zijn aanschaffen als leuk souvenir.

Skigebied

Neukirchen & Bramberg

Hoogteligging dorp

1020 m

Aantal km piste

55 km in skigebied Neukirchen & Bramberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 22 8 8 4 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6566-7251

E-mail: info@bramberberg.info

Website: www.urlaubsarena-wildkogel.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het Oostenrijkse dorp is er een skischool aanwezig waar je voor drie dagen aan 128 euro skilessen kan nemen. Dan word je dagelijks vier uur begeleid. Voor snowboarders hangen er aan de lessen een prijskaartje van 98 euro vast. Drie dagen lang krijgen zij dan een cursus van twee uur per dag. Als kinderen hun eerste passen op de sneeuwmat willen zetten, wordt er voor de begeleiding hiervan evenveel aangerekend als voor skiërs.

Kinderinfo

Voor de jonge kroost zijn er in de skischool een aantal voorzieningen aanwezig. Zo kunnen ze op de twee magische tapijten en in het kinderrestaurant heerlijk vertoeven tussen de andere kinderen.

Activiteiten

Hier kan je het nationale park Hohe Tauern bezoeken, de natuur intrekken via de 55 kilometer aan gemarkeerde wandelwegen of een romantische rit met de paardenkoets maken. Daarnaast is het ook mogelijk om een quad te huren, te gaan schaatsen of aan paragliding te doen. Bovendien kan je gebruik maken van een van de langste rodelbanen van Europa als je naar dit dorp op vakantie komt.

Evenementen

In Bramberg am Wildkogel wordt er gefeest op alle mogelijke manieren. Zo is er het wijnfestival, een dorpsfeest en sportbal, maar je kan ook op excursie gaan en ontdekken hoe de mineralenwereld in elkaar zit of een wandeltoer door het prachtige landschap maken.

Sport & Fitness

Neukirchen & Bramberg is het Oostenrijkse skigebied waar Bramberg am Wildkogel in gelegen is. Het sneeuwzekere gebied met 55 kilometer piste richt zich voornamelijk op beginners en de gemiddelde skiër en snowboarder. Voor de boarder zijn hier overigens geen extra voorzieningen zoals een funpark aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wanneer je niet dagelijks op hotel wil eten, kan je in de drie restaurants van Bramberg am Wildkogel gezellig dineren. Verder zijn er maar weinig cafés aanwezig waar je je eens een nachtje kan uitleven.

Afstand tot Brussel

950 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bramberg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?