Home » Oostenrijk » Skidorp Brixlegg print deze pagina
icon skigebied Brixlegg

Skidorp Brixlegg (Oostenrijk)

Algemene info

Wie op zoek is naar een geschikt vakantiedorp in Tirol is in Brixlegg aan het juiste adres. Deze gemeente bevindt zich in het skigebied Alpbachtal. Uren sneeuwpret gegarandeerd, maar daarnaast kan je betoverd worden door de natuur in het Matzenpark of het verleden beter leren kennen met een trip naar het mijnmuseum. Tijdens de kerstperiode haalt Brixlegg alles uit de kast met talloze kerstmarkten, openluchtconcerten en optochten. Hier ligt bovendien The Cradle, een van de grootste skateparken van Europa.

Skigebied

Ferienregion Alpbachtal

Hoogteligging dorp

534 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Ferienregion Alpbachtal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
16 29 5 9 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5336-600600

E-mail: info@alpbachtal.at

Website: www.alpbachtal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het skigebied Alpbachtal zijn drie skischolen gevestigd. In de skischool Alpbach betalen snowboarders en skiërs 50 euro voor vier uren groepsles per dag. Verkies je eerder een privébegeleider, dan kost een dag je algauw 160 euro. In Alpbach Aktiv betaal je dezelfde prijzen voor groepslessen. Hier is de privéles wel iets duurder en moet je 175 euro voor een dag neertellen. De derde skischool schommelt rond dezelfde prijzen als de twee voorgaande. Een skiles kost er 55 euro, een snowboardles slechts 35 euro. Een persoonlijke begeleiding is hier het meest voordelige. Zo betaal je 155 euro voor een hele dag.

Kinderinfo

In de BOBO kinderclub worden de allerkleinsten tussen half tien en vier uur opgevangen en krijgen ze ook een middagmaal. Ze kunnen de sneeuwmat betreden voor 50 euro per dag. Daarnaast is er ook een kinderopvang waar je voor 8 euro per dag je kinderen kan laten spelen. Hier kan je peuter ook een dutje doen. Verder kan je ook kiezen voor de Juppu Kid's-Club waar je eveneens 8 euro per dag betaalt.

Activiteiten

Cultuurfanaten komen in dit dorp absoluut aan hun trekken met de twee kastelen, het natuurpark en het mijnmuseum. Om even al je zorgen te vergeten kan je ook langsgaan bij het Therapiezentrum Heilbad Mehrn.

Evenementen

Tijdens de wintermaanden spelen ze in Brixlegg voornamelijk in op Kerstmis via de verschillende kerstmarkten, maar tijdens de zomer worden hier ook evenementen georganiseerd. Zo kan je in The Cradle ook 's nachts gaan skaten en zijn er verschillende festivals en feestjes.

Sport & Fitness

In Brixlegg op vakantie gaan betekent zoveel als kunnen skiën en snowboarden in het beste kleine skigebied van Europa. Zowel een beginner als professional kan hier zijn dagen gemakkelijk vullen op de piste. Voor snowboarders is er een halfpipe voorzien en als je wil langlaufen is er nog altijd het loipenetwerk van 160 kilometer om je mee te amuseren.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bijzonder uitgebreid is de après-ski hier niet, maar doordat de focus zo sterk gelegd wordt op jonge gezinnen met kinderen zal je dat niet verbazen. Er zijn slechts vier pubs aanwezig waar je iets kan drinken. Genieten van de lokale gerechten in een van de restaurants behoort dan weer wel tot de mogelijkheden.

Afstand tot Brussel

903 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Brixlegg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?