Home » Zwitserland » Skidorp Davos print deze pagina
icon skigebied Davos

Skidorp Davos (Zwitserland)

Algemene info

De stedelijke gezinsplaats Davos biedt een uniek contrast met het nabijgelegen Klosters. De twee dorpen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het vormt een idyllisch landschap dat alles biedt waar jonge gezinnen van dromen tijdens hun verblijf in de Alpen.  De fascinerende bergnatuur enthousiasmeert en het veelzijdige aanbod in zowel on- als off-piste mogelijkheden is erg overtuigend. Oorspronkelijk is Davos een mijnwerkersdorp, maar waar het vooral bekend om is geworden, is als zijnde het kuuroord voor tbc-patiënten. Deze helende plek wordt tegenwoordig echter meer bezocht door kerngezonde reizigers van heinde en verre, dan mensen in hun genezingsproces. 

Skigebied

Davos

Hoogteligging dorp

1560 m

Aantal km piste

209 km in skigebied Davos

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Davos Klosters Tourismus

Alte Bahnhofstrasse 6
7250 Klosters
Tel. +41 (0)81 410 20 20
Info@klosters.ch

Skischolen

De plek Davos en Klosters bieden drie skischolen met een uitgestrekte oefenweide. De alpinecursus bedraagt vijf dagen en 184 euro. Voor de snowboardsessies en langlauflessen gelden dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Kinderopvang en skikinderopvang wordt voorzien vanaf drie jaar en duurt quasi zes uur per dag. Als ouder betaal je zo'n 35 euro, inclusief lunch voor de beste zorg die er in het dorp terug te vinden is! Verder is er ook nog een babyliftje en een lopende band lift aanwezig. 

Activiteiten

Een wintertip onder de activiteiten is het nieuw geopende Madrisa-Land, dat zich vooral richt op gezinnen. Het is het eerste avonturenpark in de Alpen dat bovendien ook toegankelijk is voor lichamelijk gehandicapten en slechtzienden. Met uw familie kan u zich laten betoveren door de sagenwereld van Klosters-Serneus en uw lichaam en geest op een aangename manier laten stimuleren. Voor de wintermaanden werd er een speciale sneeuwspeelplaats aangelegd. 

Sport & Fitness

Wellness, sport en fitness wordt gecombineerd door de sauna, de indoor tennisbaan, het solarium, het fitness centrum, de overdekte ijsbaan, het thermaalbad, de openlucht ijsbaan, de curlingbaan, het overdekt zwembad. Ook is er de mogelijkheid tot o.a. snow rafting en paragliding, rodelen,  hondesledetochten, squashen, wandelen, skiën en langlaufen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski beslaat maar liefst 180 restaurants, 43 bars, vijf pianobars, tien cafés, tien tea rooms en een pub. Je mag de eet- en drinkgelegenheden hier dus wel op z'n minst uitgebreid noemen. Aan iedere culinaire voorkeur wordt gedacht en elke gast kan naar eigen wens nagenieten met verfrissingen. Voor nachtbrakers worden de deuren van de zeven disco's en zeven dancings geopend. Mensen die het liever wat rustiger aan doen, vinden ongetwijfeld hun gading in het theater, het casino, de concertzaal of de bioscoop. Overdag verwelkomt de bibliotheek, het volksmuseum of het skimuseum u graag.

Afstand tot Brussel

796 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 170 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?