Home » Oostenrijk » Skidorp Dienten am Hochkönig print deze pagina
icon skigebied Dienten am Hochkönig

Skidorp Dienten am Hochkönig (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de voet van de Hochkönig ligt het Oostenrijkse skidorp Dienten dat gezinnen maar al te graag welkom heet. Voor de kinderen zijn er namelijk voldoende opvangmogelijkheden en het nachtleven is zo goed als niet aanwezig. Wintersporters van elk niveau kunnen zich te goed doen aan 150 kilometer pisten, maar eveneens een romantische winterwandeling maken dankzij het uitgebreide wandelnetwerk van 350 kilometer. Verder is er variatie genoeg met de verschillende activiteiten, zowel tijdens de winter al in de zomer.  

Skigebied

Hochkönigs Winterreich

Hoogteligging dorp

1071 m

Aantal km piste

150 km in skigebied Hochkönigs Winterreich

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 83 15 20 8 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6461-263

E-mail: info@dienten.co.at

Website: www.dienten.co.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In het dorp zijn twee skischolen gevestigd waar zowel snowboarders als skiërs begeleid kunnen worden. Voor een groepsskiles komt de prijs op 61 euro per dag in skischool Dienten. Sowboarders tellen hiervoor al gauw 68 euro neer. Wie kiest voor privélessen betaalt voor een dag 198 euro. In skischool Top Dienten liggen de tarieven wat hoger. Een groepsles voor skiërs kost namelijk 65 euro en voor een persoonlijke begeleiding is de kostprijs 204 euro per dag.

Kinderinfo

In de skischool Dienten kunnen kinderen de wintersport aanleren als ze al oud genoeg zijn. De allerkleinsten kunnen daarentegen verblijven in de Miniclub en daar veel plezier beleven met onder andere het rodelen en het maken van sneeuwmannen. De opvang kost 25 euro per dag. Wanneer je in het skigebied verblijft, moeten de kinderen ook eens kennismaken met Schneewutzel de mascotte. Hij zal je kinderen zeker en vast kunnen entertainen.

Activiteiten

Wanneer je tijdens jouw wintervakantie even zin hebt in iets anders, kan je nog altijd langlaufen, wandelen, een rit met de paardenslee maken of rodelen. Bovendien is het in de zomer hier ook heerlijke vertoeven. Geen minuut zal je moeten stilzitten in Dienten. Hier is het namelijk mogelijk om te bergklimmen, moutainbiken, golfen en tennissen.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skidorp heeft zelf een negental pisten, maar doordat het deel uitmaakt van het gebied Hochkönigs Winterreich kunnen de wintersportfanaten hun hart ophalen met in totaal 150 kilometer piste. Door de sneeuwzekerheid is de pret tijdens de wintermaanden eindeloos. Het dorp mag zich dan wel richten tot families en gezinnen, dat hoeft daarom niet te betekenen dat de gevorderde skiër en snowboarder zich hier zal vervelen. Zo zijn er maar liefst 83 kilometer rode en 15 kilometer zwarte piste.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Dienten is eerder een gezinsoord dan feestplek waardoor het nachtleven vrij beperkt blijft. In twee cafés kan je iets gaan drinken, maar verder heeft het Oostenrijkse dorp de nachtbrakers niets te bieden.

Afstand tot Brussel

986 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bisschofshofen

excerpt of article here.

Weersinfo

Chalets in Dienten am Hochkönig

 • icon

  Chalet Barbara

  Barbara foto chalet

  Skigebied : Skigebied Hochkönigs Winterreich

  Aantal slaapkamers : 7

  Maximum aantal gasten : 21

  Bijzonderheden : Kristal chalet,sauna,ski in -ski out

  Meer boekingsinfo & over chalet Barbara


 • Foutje gespot ? Laat het ons weten.


  Nieuwsbrief ontvangen ?