Home » Oostenrijk » Skidorp Ehrwald print deze pagina
icon skigebied Ehrwald

Skidorp Ehrwald (Oostenrijk)

Algemene info

De gemeente maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Tiroler Zugspitzarena. Het gebied trekt jaarlijks duizenden wintersportliefhebbers aan dankzij het pistenetwerk van 128 kilometer, maar ook de Zugspitze gletsjer op een hoogte van 3000 meter is een echt pluspunt in dit oord. Jong en oud kunnen hier leren skiën en snowboarden, maar hebben eveneens de mogelijkheid om af te zakken naar een van de plaatselijke bars en pubs.

Skigebied

Tiroler Zugspitzarena

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

121 km in skigebied Tiroler Zugspitzarena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 57 14 25 13 2 3 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5673-20000208

E-mail: ehrwald@zugspitzarena.com

Website: www.ehrwald.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Ehrwald zijn er twee skischolen gevestigd, Total en Intersport Leitner. Voor een ski- of snowboardles in groep van een dag in de skischool Intersport Leitner betaal je 78 euro, een privéles kost er gemiddeld 160 euro per dag. De prijs daalt namelijk naarmate week vordert. Ook langlaufers kunnen hier de basisvaardigheden aanleren.

Kinderinfo

Op driejarige leeftijd kunnen kinderen in de Intersport Leitner skischool hun eerste stappen op de sneeuwmat zetten. Ze worden er onderverdeeld in vier verschillende klasjes afhankelijk van hun leeftijd. De allerkleinsten zullen namelijk stapsgewijs alles aanleren, terwijl voor de iets oudere kinderen het tempo al wat hoger ligt. De kostprijs komt neer op 45 euro per dag.

Activiteiten

In Ehrwald kent het plezier geen grenzen. Naast de pisten kan je immers gaan wandelen en trekken in de prachtige natuur, paragliden, duiken, tennissen, klimmen en vissen. Maar je hoeft niet telkens alleen op pad te gaan, zo zijn er georganiseerde wandelingen en uitgestippelde paardrijroutes. Muziekliefhebbers kunnen hier bovendien af en toe een concertje meepikken.

Sport & Fitness

In het oosten van Tirol ligt Ehrwald in het skigebied Tiroler Zugspitzarena met 128 kilometer pisten voor elke wintersportfanaat. Van eenvoudige, middelzware tot moeilijke pisten, hier zijn voor elk type skiër en snowboarder voldoende mogelijkheden aanwezig. Bovendien kunnen de boarders hun hart ophalen in de drie funparken en twee halfpipes.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Als je een avondje zorgeloos genieten hebt gepland, dan is dit dorp de plek waar je naartoe moet. Het nachtleven is hier behoorlijk uitgebreid. Met meer dan tien cafés, bars en pubs en met dubbel zoveel restaurants kan je bovendien kennismaken met de plaatselijke specialiteiten.

Afstand tot Brussel

806 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Ehrwald

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?