Home » Zwitserland » Skidorp Falera print deze pagina
icon skigebied Falera

Skidorp Falera (Zwitserland)

Algemene info

Dorpscluster Flims, Laax & Falera is gelegen op de sneeuwzekere hellingen rond de Crap Sogn Gion en beslaat één van de grootste samenhangende wintersportgebieden van Zwitserland. Bovendien tovert deze plaats zich in de zomermaanden om tot een grote outdoorspeelplaats voor de actievelingen onder de vakantiegangers. Elk van de drie dorpen is gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep. Zo heeft Flims alles in haar mars voor wandelaars, winterwandelaars en langlaufers: een groot, pittoresk wandel- en loipenetwerk, alsook talrijke wellnesshotels ter ontspanning. Laax trekt daarentegen vooral snowboarders van heinde en verre naar zijn pistes. Maar ongetwijfeld zitten ook de professionele Snowboard Freestyle Academy, de snowboard-events, de freeride areas, halfpipe en het funpark er voor iets tussen. Falera spreekt de levensgenieters onder ons aan met haar Bündner bergdorp-charme, onderstreept door de talrijke patriciërshuizen. 

Skigebied

Flims, Laax & Falera

Hoogteligging dorp

1220 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Flims, Laax & Falera

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
63 71 86 9 8 11 0 0

Toeristische informatie

Reservation Flims Laax Falera

Casa Prima
7032 Laax
Tel. +41 (0)81 927 77 77
Info@laax.com

Skischolen

De dorpen hebben in totaal ruim vier skischolen ter beschikking en bezitten over 400 aangestelde ski-instructeurs plus oefenweide. Lessen in het Nederlands zijn bovendien geen enkel probleem. De alpinecursus bedraagt over het algemeen drie dagen en maakt je 181 euro armer. De snowboardcursus is voor dezelfde duur opmerkelijk genoeg nog eens tien euro duurder. De langlaufcursus kost je maar 23 euro, maar beslaat natuurlijk ook maar een enkele dag.  

Kinderinfo

Voor de jongsten is er een kinder- en een skikinderopvang voorzien. Beiden zijn pas toegankelijk voor zieltjes vanaf drie jaar en beperken zich tot zes uur goede zorgen per dag. Ze kosten 35 euro, inclusief lunch. Ook is er een babylift en een lopende bandlift beschikbaar. 

Activiteiten

De wooncluster beschikt over een rijk gamma aan activiteiten. Wie zich hier verveelt, zou zich moeten schamen! Ten eerste kan je een tocht door de Rijnkloof Ruinaulta maken in het wilde en erg romantische natuurlijke decor van de zogenaamde Swiss Grand Canyon. Bovendien is er de mogelijkheid tot avontuurlijk riverraften. Op de tweede plaats tronen de Cauma-, Laaxer- en Crestasee. De geroemde, diepblauwe tot turkooiskleurige bergmeren die uitnodigen tot zwemmen en ontspannen. Nummer drie zijn de New Technology Centers: maar liefst vijf NTC-standplaatsen hebben van huur, onderhoud of opslag van een wintersportuitrusting tot een modieuze outfit echt alles te bieden. Ten laatste is het bezoek aan het hotelmuseum Belle Epoque een unieke en didactische ervaring. Het grootste hotelmuseum van Zwitserland in het paviljoen van het Park Hotel Waldhaus in Flims is niet alleen een bijzonderheid, maar ook erg amusant.

Evenementen

Deze contreien kennen zo'n drie grote en veelbesproken events. Allereerst is er de Burton European Open, de wereldwijd grootste en belangrijkste snowboard-contest gesponsord door het bekende wintersportmerk Burton waarop de allerbesten het tegen elkaar opnemen. Dit vindt plaats in januari. Ten tweede wordt in juni de Red Bull Trailfox georganiseerd: een Mountainbike Freeride Rallye. Voor mountainbikers dé ultieme uitdaging op een overwegend moeilijk terrein. Einde juli wordt de Flims Klang op poten gezet: een klassiek en avant-gardistisch muziekfestival in kerken, hotels en andere onconventionele speelplaatsen.

Sport & Fitness

Sport beoefenen doe je hier door middel van skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, fitnessen, zwemmen, paragliden, indoor tennissen, squashen, ballonvaren, schaatsen, enzomeer. Ontspanning wordt aangereikt in de sauna, het solarium en het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven is hier verrassend genoeg wel redelijk bescheiden. Gasten kunnen gastronomisch gaan genieten in één van de vijf restaurants en doorzakken in de bar, wijnbar, pub of vijf cafés. Ook is er een bioscoop en een concertzaal aanwezig. 

Afstand tot Brussel

791 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 155 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Chur op 9 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?