Home » Oostenrijk » Skidorp Feichten print deze pagina
icon skigebied Feichten

Skidorp Feichten (Oostenrijk)

Algemene info

In het westen van Tirol ligt het dorp Feichten te midden van het Oostenrijkse skigebied Kaunertal. Hier zijn er naast de 52 kilometer aan pisten ook andere activiteiten waaraan je kan deelnemen. Zo kan je gemakkelijk een gevarieerde vakantie beleven in deze gemeente. Ook gezinnen zijn hier meer dan welkom. Het nachtleven is namelijk zo goed als afwezig en in de skischool kunnen de allerkleinsten in Bibiland hun tijd doorbrengen.

Skigebied

Kaunertal

Hoogteligging dorp

1273 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Kaunertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
28 16 8 10 3 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5022-5200

E-mail: info@kaunertal.com

Website: www.kaunertal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In het skigebied Kaunertal is er enkel in Fenden een skischool. Daar kan je voor 30 euro een groepsles van iets meer dan 2 uur volgen. Wintersporters die liever alleen les krijgen betalen per dag 175 euro. Voor snowboarders ligt de prijs hoger. Met materiaal kost een gezamenlijke les 45 euro per dag, zonder board slechts 38 euro. Ook als snowboarders opteren voor een persoonlijke begeleiding is het duurder en moeten ze 200 euro per dag op tafel leggen.

Kinderinfo

Kinderen kunnen terecht in Bibiland waar ze met de anderen dagenlang kunnen spelen en 's middags ook eten krijgen. Daarnaast kunnen ze er ook de kneepjes van de sport aanleren volgens hun niveau.

Activiteiten

In Feichten moet je niet dagelijks de pisten op om een geslaagde vakantie te beleven. Je kan ook gaan schaatsen, bowlen, klimmen, zwemmen en tennissen. Bovendien is er in de zomer nog een bredere waaier aan mogelijkheden in dit dorp. Vissen, paardrijden, boogschieten en zelfs jagen, het kan hier allemaal. Maar vooral de Kaunertaler gletsjer is in de zomer een ware trekpleister voor fietsers en moutainbikers. Verder is het natuurpark Kaunergrat ook een bezoekje waard.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp is een onderdeel van het skigebied Kaunertal. Er zijn 52 kilometer pisten aanwezig voor de snowboarders en skiërs. Langlaufers worden hier niet benadeeld, maar kunnen genieten van 53 kilometer loipen. Voor de boarders zijn er bovendien nog twee funparken en twee halfpipes voorzien waarin ze het beste van zichzelf kunnen geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wanneer je voor een vakantie in Feichten kiest, staat de wintersport centraal en niet het nachtleven. Daarom zijn er in deze gemeente bijzonder weinig après-skimogelijkheden. Je kan hier daarentegen wel gerust aan tafel schuiven in een van de restaurants om de plaatselijke specialiteiten te proeven.

Afstand tot Brussel

869 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?