Home » Oostenrijk » Skidorp Flachau print deze pagina
icon skigebied Flachau

Skidorp Flachau (Oostenrijk)

Algemene info

Geen enkel dorp is meer geschikt voor een gezinsvakantie dan Flachau. Voor de kinderen zijn er namelijk meer voorzieningen dan de traditionele opvangmogelijkheden. Zij kunnen ook gaan raften en boogschieten tijdens de zomermaanden. In de winter is dit gebied eveneens geliefd door wintersporters die naast de piste ook op zoek zijn naar vertier. Duik het nachtleven in met de talrijke bars, pubs en disco's, maar laat je vooral overdonderen door het ruime aanbod aan pisten in dit gebied.

Skigebied

Salzburger Sportwelt

Hoogteligging dorp

927 m

Aantal km piste

239 km in skigebied Salzburger Sportwelt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 129 39 38 36 15 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6457-2214

E-mail: info@flachau.com

Website: www.flachau.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Hoewel er meer dan een skischool in Flachau gevestigd is, lopen de prijzen nagenoeg gelijk en maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke school je kiest. Voor groepslessen moet je als skiër of snowboarder namelijk 60 euro per dag ophoesten. Als je voorkeur uitgaat naar een persoonlijke begeleiding moet je voor een skileraar per uur 50 euro betalen en komt een gemiddelde dag van vier uur les al gauw neer op 200 euro.

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er in Flachau de gebruikelijke opvangmogelijkheden in de talrijke skischolen. Je kan ervoor zorgen dat ze tussen de skicursussen door ook onder toezicht staan tijdens de middagpauze. Daarvoor moet je 10 euro extra betalen. Maar in Flachau gaan ze nog een stapje verder om jouw kinderen een spetterende vakantie te geven. Tieners kunnen namelijk muurklimmen, de grotten induiken, boogschieten en raften.

Activiteiten

In het Oostenrijkse skidorp kan je bovendien naast de pisten een aangename tijd beleven. Maak bijvoorbeeld een romantische rit met de paardenslee, geniet van de ongerepte natuur tijdens een winterwandeling of test het competitiebeest in je met tobogganing. Daarnaast worden er voor het gezin nog tal van evenementen georganiseerd, maar kan je ook helemaal zen worden tijdens de yogalessen. Voor een streepje muziek moet je zeker en vast eens een plaatselijk concert bijwonen.

Sport & Fitness

Flauchau is een onderdeel van het skigebied Salzburger Sportwelt en daardoor zullen de verwachtingen van de skiërs en snowboarders volledig worden ingevuld. Met een pistenetwerk van 239 kilometer zijn de mogelijkheden immers eindeloos. Tijdens jouw vakantie hoef je dan ook nooit twee keer dezelfde afdaling te nemen dankzij dit uitgebreid aanbod. Snowboarders beschikken bovendien over twee funparken waarin ze hun wildste stunts kunnen tonen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Feestvierders zullen in Flachau geen reden tot klagen hebben. Van culinaire hoogstandjes tot urenlang dansen, hier is alles mogelijk met disco's zoals Fire & Ice, Yeti's Partyhouse en Ema's Pub. De pret kan bovendien overdag al beginnen in de verschillende berghutten langs de afdalingen.

Afstand tot Brussel

987 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Radstadt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?