Home » Andorra » Skidorp Grau Roig print deze pagina
icon skigebied Grau Roig

Skidorp Grau Roig (Andorra)

Algemene info

Vlakbij Pas de la Casa en in de buurt van de Franse grens ligt het rustige Grau Roig waar je voor een ontspannende vakantie met het hele gezin aan het juiste adres bent. In deze regio is het namelijk mogelijk om als wintersporter uren op de pisten te vertoeven met het uitgebreide pistenetwerk, maar ook als je de latten links laat liggen, kan je hier leuke momenten beleven. Zo is het mogelijk om een helikoptervlucht te maken, te paintballen en de omgeving te verkennen via tal van wandelwegen. Laat de kinderen ook eens in de opvang als je er gezellig met twee tussenuit wilt.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

2100 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-801-060
E-mail: info@grandvalira.com
Website: www.grandvalira.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

Grau Roig ligt in het skigebied Grandvalira waar maar een skischool opereert en verschillende vestigingen heeft, met name een in elk skidorp van de regio. Daardoor kan je ook in deze Andorrese gemeente lessen volgen om de wintersport beter te beheersen. Skiërs kunnen hier een cursus van drie dagen volgen en daarvoor 108 euro op de tafel leggen of ze kunnen ook een dag op de pisten staan en dan 40 euro betalen. Als je liever geen groepslessen neemt, is het ook mogelijk om te kiezen voor een individuele begeleiding en komt de totaalprijs neer op 72 euro per dag. De prijzen lopen in de naburige dorpen gelijk.

Kinderinfo

Kinderen zijn eveneens graag geziene gasten in deze regio, want voor hen zijn er verschillende opvangmogelijkheden voorzien. De allerjongsten worden met open armen ontvangen in de kinderopvang, waar ze zich nog niets hoeven aan te trekken van sneeuw of lessen. Daar kunnen ze immers simpelweg met de andere kinderen kleuren, knutselen en spelen voor 44 euro per dag. Kleuters zijn daarentegen wel klaar om de pisten te betreden en kunnen hun eerste lessen in de skischool nemen. Uiteraard hoeven ze niet bij de volwassenen een groepsles te volgen. Voor hen is er een aparte oefenweide met tal van hindernissen waar ze het skiën op een leuke manier kunnen aanleren. Hun ouders leggen 57 euro op tafel voor een dag plezier op de pisten.

Activiteiten

Om te ontspannen hoef je bovendien niet alleen op de latten te gaan staan. Deze gemeente heeft immers heel wat voor je in petto. Zo kan je prachtige wandelingen maken in deze regio via de verschillende uitgestippelde wandelroutes en kan je de omgeving ook verkennen tijdens een helikoptervlucht. Maar in het sportcentrum is het bovendien ook mogelijk om wat stoom af te laten en tevens aan de conditie te werken. Wie daarentegen niet genoeg kan krijgen van de sneeuw, kan zelfs paintballen in het witte landschap.

Sport & Fitness

Wintersporters kunnen in Andorra de tijd van hun leven doorbrengen als ze zich in Grau Roig of liever het skigebied Grandvalira bevinden. Want hier hebben de skiërs en snowboarders een pisteparadijs om u tegen te zeggen. Met maar liefst 193 kilometer aan afdalingen ben je immers even zoet. Zowel een professional als beginner kan zich hier op eigen tempo uitleven op de pisten omdat er genoeg rode, blauw en zwarte afdalingen in de regio aanwezig zijn. Snowboarders kunnen bovendien hun stunts tonen in maar liefst drie funparken, drie quarterpipen en een halfpipe. Voor langlaufers kan het aanbod misschien wel wat teleurstellen, want zij beschikken slechts over 35 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hier dooft het leven stilaan uit naarmate de dag vordert. Wanneer de pisten leeglopen is het in Grau Roig geen massale toestroom naar de bars en pubs. Er zijn immers maar vijf adresjes waar je naartoe kan trekken en daar feesten ze niet tot in de vroege uurtjes, maar kan je eerder rustig iets gaan drinken. Verder zijn er ook nog enkele restaurants in deze gemeente waar je heerlijk kan dineren als je eens geen zin hebt om een avond op je hotelkamer te zitten.

Afstand tot Brussel

1141 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?