Home » Oostenrijk » Skidorp Gries am Brenner print deze pagina
icon skigebied Gries am Brenner

Skidorp Gries am Brenner (Oostenrijk)

Algemene info

In het pittoreske dorpje Gries am Brenner is het gezelligheid troef op de 28 kilometer aan pisten. Maar ook in het dorp zelf kan je rustig kuieren zonder gestoord te worden door andere toeristen. Het uitgaansleven is hier eveneens zo goed als onbestaande waardoor je niet hoeft te vrezen voor nachtlawaai. Verder kunnen beginners hier tegen een spotgoedkope prijs de kneepjes van de sport aanleren en hebben ook kinderen de kans om het skiën aan te leren.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Wipptal: Steinach & Gries

Hoogteligging dorp

1160 m

Aantal km piste

24 km in skigebied Wipptal: Steinach & Gries

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 10 9 3 2 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5274-87237

E-mail: gemeinde@griesambrenner.tirol.gv.at

Website: www.griesambrenner.tirol.gv.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Gries am Brenner kan je de nodige cursussen volgen aan een bijzonder voordelige prijs. Zo zijn er de groepslessen voor skiërs waar je slechts 31 euro per dag voor moet betalen. Snowboarders hoeven zelfs nog minder geld te spenderen. De kostprijs voor een dag komt namelijk neer op 26 euro. Ook al kies je voor een privécursus, dan nog kost het je in Gries am Brenner amper iets. Per uur moet je amper 32 euro betalen voor een persoon. Voor een volledige dag betaal je uiteindelijk nog minder dan 100 euro.

Kinderinfo

Deze skischool heeft ook voor de kinderen heel wat in petto. Zij kunnen namelijk op een leuke manier in aanraking komen met de wintersport en combineren plezier en leren moeiteloos met elkaar. Bovendien is er een babylift voorzien zodat iedereen veilig op de juiste bestemming geraakt.

Activiteiten

In de gemeente zijn niet echte spectaculaire bezienswaardigheden aanwezig, maar je kan in de omgeving wel leuke plekjes bezoeken. Zo heeft Innsbruck heel wat te bieden met een dierentuin, kasteel en volksmuseum. Maar als je het toch liever binnen het dorp houdt, kan je nog altijd de vallei verkennen met 500 kilometer aan uitgestippelde wandelroutes. Bovendien is het mogelijk om te schaatsen, zwemmen en fietsen.

Sport & Fitness

Gries am Brenner ligt samen met het dorp Steinach in Tirol in het Oostenrijkse skioord Wipptal. Wie op zoek is naar een gezellige wintervakantie zal met 28 kilometer aan pisten ruim voldoende hebben. Hier kan je zelfs tijdens het skiën en snowboarden even tot rust komen doordat toeristen niet massaal naar deze streek afzakken. Dat betekent echter niet dat jouw vakantie eentonig zal worden. Zo zijn er voor snowboarders nog een quarterpipe, halfpipe en een funpark voorzien.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie wil genieten van een rustige wintervakantie moet in Gries am Brenner zijn, want voor een bruisend nachtleven zal je niet naar deze plek trekken. Hier zijn slechts 2 cafés en een skihut aanwezig waar je iets kan gaan drinken, zelfs op culinair vlak heeft de gemeente niet bijster veel te bieden.

Afstand tot Brussel

981 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Steinach am Brenner

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?