Home » Oostenrijk » Skidorp Grünau im Almtal print deze pagina
icon skigebied Grünau im Almtal

Skidorp Grünau im Almtal (Oostenrijk)

Algemene info

Het idyllische skidorp Grünau im Almtal ligt in Salzkammergut en wordt omringd door het Totengebergte. Op deze plek zijn gezinnen en families bijzonder welkom. Voor hen zijn er namelijk uitstapjes mogelijk naar het Cumberland Wildpark en zij kunnen bovendien een gezellige namiddag in een van de overdekte zwembaden doorbrengen. Maar centraal staat natuurlijk de wintersport. Met 40 kilometer aan pisten zal het voor de skiërs en snowboarders geen enkel probleem vormen om hier een topvakantie te beleven.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Grünau im Almtal

Hoogteligging dorp

527 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Grünau im Almtal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
21 17 2 9 1 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-7616-8268

E-mail: gruenau@almtal.at

Website: www.gruenau-almtal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

De skischool Grünau-Kasberg is de enige school in deze gemeente waar je lessen kan volgen. Ze vragen voor een groepscursus voor skiërs 49 euro per dag, terwijl het voor de snowboarders dagelijks neerkomt op 51 euro wanneer ze in groep les willen krijgen. Verkies je een persoonlijke begeleiding, dan kan je voor een dag les 165 euro betalen. Bij privélessen wordt er  aan maximum drie personen tegelijk lesgegeven.

Kinderinfo

Voor de kinderen gelden dezelfde tarieven als voor de volwassenen die skilessen willen krijgen, maar zij kunnen tijdens de middag ook nog toezicht genieten. Kortom per dag moeten ouders minstens 49 euro betalen om hun kinderen professioneel begeleid op de pisten te laten vertoeven.

Activiteiten

Om even al je zorgen te vergeten, kan je in Grünau im Altmal naar verschillende overdekte zwembaden trekken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het water of kom helemaal tot rust in de sauna. Verder zijn verschillende gezinsactiviteiten mogelijk zoals een trip maken naar het Cumberland Wildpark, maar eveneens een wedstrijdje kegelen. Muziekliefhebbers moeten bovendien zeker aanwezig zijn op het Weihnachtskonzert.

Sport & Fitness

Rond deze gemeente is het gelijknamige skigebied geconcentreerd met 40 pisten en 50 loipen. Daardoor zijn er mogelijkheden genoeg voor elk type wintersporter om hier een heerlijke vakantie te beleven. Toch zal een pro wat op zijn honger blijven zitten met slechts twee pisten op zijn niveau. Wie wel optimaal kan genieten van zijn vakantie zijn de snowboarders. Voor hen is er namelijk nog een funpark, halfpipe en quarterpipe waarin ze zich kunnen uitleven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Op groots après-skigebeuren hoef je niet te rekenen als je in Grünau im Almtal je vakantie doorbrengt, er zijn amper cafés in het dorp te bespeuren. Bovendien zijn er ook maar een beperkt aantal restaurants waar je iets kan gaan eten. Veel beweging buiten de pisten op het vlak van uitgaan is er dus niet.

Afstand tot Brussel

952 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Linz

Dichtstbijzijnde treinstation

Grünau im Almtal

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?