Home » Italië » Skidorp Hafling print deze pagina
icon skigebied Hafling

Skidorp Hafling (Italië)

Algemene info

Het bergdorp Hafling is gelegen aan de voet van het mooie skigebied van Merano 2000, amper twintig minuten boven het wintersportdorp Merano zelf. Handig voor de gasten die ervoor kiezen eens uit te wijken naar andere oorden tijdens hun verblijf in Hafling. Dit gezellige dorp is eigenlijk een ideaal alternatief voor mensen wiens voorkeur uitgaat naar een rustige wintersportsfeer, ver van alle dagelijkse en toeristische drukte. Hafling kent geen stormloop aan vakantiegangers, wat zo zijn voordelen meebrengt. De prijzen zijn meer dan schappelijk te noemen, op de pisten is het altijd lekker rustig en van wachttijden is geen sprake. Zo kan je ongestoord van je welverdiende vakantie genieten! Hafling bestaat eigenlijk uit een lange slingerende weg met aan weerszijden hoteles, appartementen, boetieks, supermarkten, sportwinkels, restaurants, bars, cafés, en zo meer. Binnen de dorpskern ligt alles binnen wandelafstand, maar voor je de piste op kan, moet je helaas vijf minuten verder rijden met de arrenslee of het pendelbusje. Wat nog altijd geen ramp is. 

Skigebied

Meran 2000

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Meran 2000

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
22 15 3 1 4 2 0 0

Toeristische informatie

Tourismusverein Hafling Vöran Meran 2000

Tel. 0039-0473-279457
Info@hafling.com
www.hafling.com

Skischolen

Eén skischool aanwezig met een ruime oefenweide, ideaal voor de mensen of kinderen die hun eerste stappen in de sneeuw wagen als wintersporters. De cursussen duren allemaal zes dagen en kosten gemiddeld 100 euro per persoon. Voor dit budget krijg je professionele begeleiding op de oefenweide én pisten en suis je na een kleine week zelfzeker al de hellingen af. De langlaufcursus is wel aanzienlijk goedkoper met zijn 65 euro, terwijl ze dezelfde duurte kent. 

Kinderinfo

Voor de kleintjes is er een skikinderopvang vanaf drie jaar en een lopende band lift voorzien. In het stadscentrum liggen ook nog enkele crèches verspreid die uw zoon of dochter met open armen zullen ontvangen en verwennen met de beste zorgen, maximum acht uur lang. Of neem ze mee op sleeptouw door de dorpskern, waar rond de middaguren regelmatig kinderanimatie tot stand gebracht wordt.

Sport & Fitness

Gasten halen hier helemaal hun hart op in het ruime, doch gevarieerde sportaanbod. Ze kunnen hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, snowraften, rodelen, curlen, hondensleeën, paardrijden, paragliden, parapenten, sneeuwschoenwandelen, bergbeklimmen, enzovoorts. Bovendien zijn de trajecten aangepast aan ieders kunsten en niveau. Hafling beschikt over uitgestrekte, zacht glooiende blauwe pisten, uitdagende rode routes en steile zwarte afdalingen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is een gezellige, doch bescheiden bedoening met zijn twaalf restaurants, vijf bars, vijf cafés en twee pubs. Het is niet voor het turbulente nachtgeweld dat je in Hafling goed terecht komt. Mensen houden het nogal gemoedelijk en maken de wijze keuze op tijd hun bed in te gaan voor een nieuwe dag intensief sporten in het uitgestrekte gebied.

Afstand tot Brussel

952 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Verona

Dichtstbijzijnde treinstation

Meran

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?