Home » Oostenrijk » Skidorp Hart print deze pagina
icon skigebied Hart

Skidorp Hart (Oostenrijk)

Algemene info

Wanneer een dorp in het Oostenrijkse skigebied Zillertal gelegen is, maakt het niet uit dat het maar om een bijzonder kleine gemeente gaat. Hart heeft misschien zelf niet zo veel te bieden, maar de omgeving doet hier echt wonderen. Actie en avontuur kan je namelijk op de 183 km pisten vinden en in de buurt kan je ook even ontspannen in enkele bars en pubs. Bovendien kan je ook enkele uitstapjes maken om wat afwisseling te brengen in jouw vakantie.

Skigebied

Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

Hoogteligging dorp

660 m

Aantal km piste

176 km in skigebied Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 112 33 25 13 7 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5288-87187

E-mail: info@zillertal.at

Website: www.zillertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Hart ligt in het Oostenrijkse skigebied Zillertal: Fügen-Hochfügen en daardoor kunnen de vakantiegangers lessen volgen aan 3 skischolen. In de gemeente zelf ligt echter geen school waar je de technieken kan aanleren. In TOPprivate zijn de tarieven het voordeligst. Voor twee uur les betaal je immers 24 euro per dag. Privélessen kosten hier 84 euro als je een dag begeleid wil worden. Daarnaast is er de skischool Total waar je voor groepslessen 46 euro per moet betalen. Wie alle aandacht voor zich wil, kan kiezen voor een privéles waarvoor je dagelijks 167 euro moet ophoesten. In de overige school, Aktiv Fügen-Hochfügen is het mogelijk om groepslessen te volgen voor 41 euro per dag. Persoonlijke begeleiding komt dan weer neer op 38 euro per uur per persoon.

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er in deze omgeving alleen al voldoende opvangmogelijkheden in de verschillende skischolen. In de Kindergarten zijn bovendien baby's vanaf drie maanden oud welkom voor een dagelijkse prijs van 31 euro. De Dwergenclub is eveneens geschikt voor diegenen die de sneeuwmat nog niet kunnen betreden. Hier kan je de kinderen zowel een halve als een volledige dag laten verblijven.

Activiteiten

Natuur en vertier gaan hier hand in hand, volg bijvoorbeeld de vogelroute en ontdek zo de ongerepte natuur. Maar je hoeft niet honkvast te zijn als je in deze regio een vakantie doorbrengt. Bezoek zeker eens het museum in Fügen en maak aan de hand van de vondsten een reis door de tijd of laat je verwennen in een van de vele wellnesscentra in de vallei. Ga ook eens mee met de wandeluitstappen of geniet van een van de prachtige concerten in Hart.

Sport & Fitness

Hart mag dan niet het omvangrijkste dorp uit de omgeving zijn, het ligt wel in een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. In Zillertal zijn er voor de skiërs en snowboarders een pistenetwerk van 183 kilometer. De boarders kunnen bovendien zich helemaal uitleven in de de twee halfpipes en het funpark. Langlaufers moeten het echter met 65 km loipen stellen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In het pittoreske dorpje zullen nachtbrakers op hun honger blijven zitten. Om dagenlang te feesten zijn ze hier alvast niet aan het juiste adres, want er zijn amper cafés aanwezig. Gezellig tafelen behoort hier dan weer wel tot de opties. Wie toch eens een wilde nacht wil beleven kan altijd naar het naburige dorp Fügen trekken.

Afstand tot Brussel

671 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Fügen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?