Home » Oostenrijk » Skidorp Haus im Ennstal print deze pagina
icon skigebied Haus im Ennstal

Skidorp Haus im Ennstal (Oostenrijk)

Algemene info

Haus im Ennstal opent zijn deuren voor families en toeristen die het graag rustig willen houden. Het nachtleven is hier immers niet bepaald uitbundig, maar je kan in deze Oostenrijkse gemeente wel een heerlijke maaltijd nuttigen in de verschillende restaurants. Bovendien zijn er ook enkele culturele bezienswaardigheden in het dorp die je zeker mee moet pikken als je hier verblijft. De wintersport is uiteraard het belangrijkste element tijdens jouw vakantie. Snowboarders en skiërs kunnen dan ook het beste van zichzelf geven op het pistenetwerk van 183 kilometer.

Skigebied

Dachstein-Tauern Region

Hoogteligging dorp

750 m

Aantal km piste

183 km in skigebied Dachstein-Tauern Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
55 109 19 52 23 7 3 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3686-2234

E-mail: info@haus.at

Website: www.haus.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Haus im Ennstal omvat twee skischolen waar de wintersporters hun technieken kunnen verfijnen, maar evenzeer de basis kunnen aanleren. Voor een dag groepsles moeten skiërs en snowboarders gemiddeld 50 euro betalen. Een persoonlijke begeleiding komt hier bovendien neer op 195 euro per dag. Als er een extra persoon bijkomt, moet je telkens een supplement van 30 euro bijbetalen. In de skischool Blue Tomato is het niet mogelijk om te leren snowboarden en ook kinderen kunnen hier niet terecht voor enkele lessen.

Kinderinfo

Vanaf drie jaar kunnen kinderen in de ski- en snowboardschool van Haus im Ennstal terecht om uren sneeuwpret te beleven. Terwijl ze stilaan de basis onder de knie krijgen, kunnen de ouders bovendien zorgeloze dagen op de pisten doorbrengen. Voor 30 euro per dag worden ze in deze school opgevangen. Als je kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze aan het echte werk beginnen en de sport op een correcte manier aanleren. Op de pisten zijn er liften, magische tapijten en een carrousel aanwezig om het skicomfort van jouw kroost te vergroten.

Activiteiten

Cultuurliefhebbers zullen in dit oord alvast aan hun trekken komen. Er liggen namelijk twee musea in het Oostenrijkse dorp. Zo kan je in het Dekanatsmuseum de geschiedenis van Haus im Ennstal ontdekken en is er nog het museum voor de wintersport waar je een tijdsreis kan maken en stap voor stap de ontwikkeling van deze sport mee kan volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens de wintermaanden een rit met de paardenslee te maken en aan Nordic walking te doen.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het skigebied Dachstein-Tauern Region waar er 183 kilometer aan pisten aanwezig zijn voor de rasechte wintersporter. Snowboarders kunnen bovendien hun hart ophalen in de zes funparken, vier halfpipes en twee quarterpipes. Verder kan de pret niet op voor de langlaufers, want zij kunnen over een bijzonder uitgebreid netwerk van 350 kilometer loipen beschikken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Deze gemeente heeft een bescheiden après-ski. Om even gezellig bij te praten kan je wel gezellig iets gaan drinken, maar voor een bruisend nachtleven moet je niet naar deze bestemming afzakken. Je kan je hier daarentegen wel gastronomisch laten verwennen in de tientallen restaurants.

Afstand tot Brussel

1008 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Schladming

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?