Home » Oostenrijk » Skidorp Hochfilzen print deze pagina
icon skigebied Hochfilzen

Skidorp Hochfilzen (Oostenrijk)

Algemene info

In de deelstaat Tirol ligt het Oostenrijkse skidorp Hochfilzen als een onderdeel van het zonnige skigebied Pillerseetal. Met meer dan 400 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kan je helemaal opgaan in de pracht van deze ongerepte landschappen. Maar de rasechte wintersporters zullen hier al meer dan voldoende te doen hebben met de talrijke pisten. Hoewel het nachtleven vrij beperkt is, worden er toch verschillende leuke feestjes georganiseerd in het café 6Kant.

Skigebied

Pillerseetal

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

95 km in skigebied Pillerseetal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
41 46 8 9 12 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5354-5630410

E-mail: hochfilzen@pillerseetal.at

Website: www.pillerseetal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Hochfilzen is er een skischool gevestigd waar je als skiër groepslessen kan volgen voor 55 euro per dag. Ook langlaufers en snowboarders kunnen hier de nodige technieken aangeleerd krijgen en kunnen kiezen voor een groepscursus. Zij hoeven niet zoveel als de skiërs op tafel te leggen, voor hen volstaat 50 euro. Wie niet houdt van pottenkijkers kan ook kiezen voor een individuele begeleiding, daarvoor moet je wel wat meer betalen. Om van een privéleraar een volledige dag les te krijgen komt de prijs neer op 145 euro. Telkens als er een extra persoon bijkomt, moet je 8 euro extra betalen.

Kinderinfo

Jouw kinderen zijn in goede handen als ze in de Kinderschigarten van de skischool verblijven. Samen met de anderen kunnen ze hier een plezierige tijd beleven terwijl jij heerlijke momenten op de pisten doorbrengt. De prijzen voor deze lessen stemmen overeen met de kostprijs die je moet betalen voor een groepsles als skiër, namelijk 55 euro. Voor 8 euro extra worden ze bovendien tijdens de middag opgevangen en krijgen ze een lunch.

Activiteiten

Laat je muzikale talenten zien aan de wereld tijdens een karaoke- of schlageravond in 6Kant. Ben je zelf niet zo'n zangtalent, dan kan je ook gewoon genieten van verschillende muziekconcerten in het cultureel centrum. Bovendien kan je hier ook prachtige sneeuwschoenwandelingen maken en in december wordt er hier het wereldkampioenschap biatlon gehouden.

Sport & Fitness

Hochfilzen maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Pillerseetal. In totaal zijn er 95 kilometer aan pisten voorzien waarmee de snowboarders en skiërs hun dagen kunnen vullen. De vergevorderde wintersporter kan hier echter wel wat teleurgesteld worden, maar snowboarders kunnen zich te goed doen aan twee funparken. Ook langlaufers komen in deze streek meer dan voldoende aan hun trekken, voor hen is er namelijk een loipenetwerk van 60 kilometer aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Hochfilzen zal je niet echt de bloemetjes kunnen buitenzetten omdat er maar weinig bars en pubs in deze gemeente aanwezig zijn. In de bar 6Kant worden er echter heel wat leuke evenementen georganiseerd en durft het toch al eens later te worden dan verwacht. Verschillende leuke eetgelegenheden zijn er in dit dorp daarentegen wel te vinden. Dus blijf niet op hotel als je kan proeven van de lokale delicatessen.

Afstand tot Brussel

925 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Hochfilzen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?