Home » Oostenrijk » Skidorp Hüttschlag print deze pagina
icon skigebied Hüttschlag

Skidorp Hüttschlag (Oostenrijk)

Algemene info

In Salzburger Land ligt het Oostenrijkse skidorp Hüttschlag. De gemeente maakt deel uit van het nationale park Hohe Tauern en niet alleen de omgeving is hier de moeite, ook het pistenaanbod zal je doen verstommen. Met 80 kilometer aan pisten kan je immers gemakkelijk je dagen vullen. Bovendien zijn er nog enkele gezellige cafés waar je na een dag op de latten even op adem kan komen. In dit gezellige dorp hoef je echter niet te vrezen voor veel drukte, je kan daarentegen helemaal tot rust komen.

Skigebied

Großarltal

Hoogteligging dorp

920 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Großarltal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
23 49 8 6 7 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6414-281

E-mail: info@grossarltal.info

Website: www.grossarltal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Hüttschlag heeft een skischool waar je de wintersport kan leren tijdens de skilessen in groep. Voor een cursus van drie dagen tel je 140 euro neer. Snowboarders hoeven slechts 138 euro op tafel te leggen, maar zij krijgen dagelijks ook een uur minder les. Wie opteert voor privébegeleiding moet voor een dag dan weer 208 euro betalen.

Kinderinfo

De allerkleinsten kunnen in de KinderClub Kunterbunt kennismaken met de sneeuw door sneeuwmannen te maken, een sneeuwgevecht te houden en met de anderen buiten te spelen. Wanneer het slecht weer is, kunnen de kinderen ook in de speelruimte een leuke tijd beleven. Wanneer je kinderen wel klaar zijn om de wintersport aan te leren kunnen ze skilessen op hun niveau krijgen en drie dagen lang een cursus volgen voor 175,5 euro. Voor deze prijs krijgen ze tijdens de middag ook een lunch voorgeschoteld.

Activiteiten

In dit dorp worden geen evenementen georganiseerd tijdens de wintermaanden en ligt de focus voornamelijk op de wintersport. Toch kan je naast de pisten ook een leuke tijd beleven door een romantische wandeling te maken in de natuur of een rit door de bergen op de paardenslee.

Sport & Fitness

De gemeente ligt in het kindvriendelijke skigebied Großarltal en kan daardoor beschikken over een pistenetwerk van 80 kilometer. Met overwegend eenvoudige en middelzware pisten zijn er weinig uitdagingen voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Toch kunnen de boarders terecht in het funpark en de halfpipe voor wat extra actie.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In dit dorp zijn er enkele cafés waar je een leuke avond kan beleven. Zo zijn er de Piccolo, El Torero en Wurznstub'n waar je na een vermoeiende dag op de pisten kan ontspannen. Ook het culinaire aanbod is niet bijzonder uitgebreid, maar op de juiste adresjes kan je wel een heerlijke maaltijd krijgen.

Afstand tot Brussel

996 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?