Home » Oostenrijk » Skidorp Imst print deze pagina
icon skigebied Imst

Skidorp Imst (Oostenrijk)

Algemene info

in Imst komen het Gurgltal en het Inntal samen en is de natuur adembenemend. Tijdens de wandeltochten kan je genieten van dit prachtige uitzicht en 's avonds kan je tijdens een heerlijk diner of frisse pint volledig tot rust komen. Toch hebben de bars en pubs alles in huis om je nachtenlang wakker te houden en de tijd van je leven te geven. Het pisteaanbod is vrij beperkt, maar Imst compenseert dat moeiteloos door de talrijke bezienswaardigheden in de regio.

Skigebied

Imst-Gurgltal

Hoogteligging dorp

1100 m

Aantal km piste

9 km in skigebied Imst-Gurgltal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
4 3 2 2 2 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5412-6910

E-mail: info@imst.at

Website: www.imst.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Imst heeft twee skischolen waar zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders terechtkunnen voor cursussen. Wanneer je een dag in groep lessen wil volgen, betaal je 35 euro als skiër. Snowboarders moeten niets meer op de tafel leggen, voor een dag kost het hen namelijk ook 35 euro. Een dag persoonlijke begeleiding kost je dan weer 170 euro. Per extra persoon komt daar bovendien 20 euro bovenop. Daarnaast kunnen ook langlaufers de nodige technieken aangeleerd krijgen.

Kinderinfo

Kinderen kunnen in de skischool rekenen op opvang. Ze krijgen bovendien speciale cursussen om de wintersport te beheersen en er is ook de mogelijkheid om het snowboarden van kindsbeen af te leren. Een dag plezier kost de ouders 24 euro en nog eens 8 euro als je ze ook tijdens de middag onder het toezicht van de instructeurs wil houden. Op de pisten zijn er bovendien een carrousel en twee lopende bandliften aanwezig waardoor de kinderen in alle comfort de sport onder de knie kunnen krijgen.

Activiteiten

Vrouwen kunnen het schoenenmuseum bezoeken en voor mannen is er de brouwerij waar ze naartoe kunnen trekken. Kunstliefhebbers zullen dan weer in de wolken zijn met het museum im Ballhaus, een uitstapje naar de zilvermijn in Schwaz of een trip naar de middeleeuwse stad Hall. Maar in Imst zelf kan je de natuur bewonderen tijdens een paardensleetocht of genieten van een ontspannende massage.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skigebied Imst-Gurgltal is skiën en snowboarden een onderdeel van je reis. Volledige dagen op de pisten vullen, zal er niet inzitten met een pistenetwerk van 9 kilometer. Maar wie niet houdt van drukke afdalingen zal het in Imst schitterend vinden. Zowel voor beginners als voor professionals zijn hier een aantal pisten aanwezig. Voor snowboarders zijn er geen extra voorzieningen, maar de langlaufers zullen zich hier geen minuut vervelen met 45 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wil je tijdens jouw wintervakantie meer dan alleen maar op de pisten vertoeven, dan ben je in Imst alvast op de juist plek. Hier kan je alle zorgen vergeten tijdens de après-ski. Een wilde nacht in een dancing of discotheek of een kroegentocht, in Imst kan het allemaal. Met meer dan 40 cafés en bars en enkele dancings valt er in deze gemeente altijd iets te beleven.

Afstand tot Brussel

833 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Imst

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?