Home » Oostenrijk » Skidorp Itter print deze pagina
icon skigebied Itter

Skidorp Itter (Oostenrijk)

Algemene info

Het pittoreske dorpje Itter ligt aan de voet van de Hohe Salve en is een ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Hier word je niet afgeleid door feestvierders en ook de activiteiten naast de pisten zijn in dit oord beperkt. Het draait in dit Oostenrijkse dorp namelijk volledig om de wintersport. Skiërs en snowboarders kunnen zich aanmelden bij de plaatselijke skischool om hun vaardigheden te verbeteren en ook kinderen zijn hier meer dan welkom om de basis aan te leren. Verder kunnen ze zich te goed doen aan een pistenetwerk van maar liefst 279 kilometer.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

704 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5335-2670

E-mail: itter@hohe-salve.com

Website: www.hohe-salve.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Itter ligt een skischool waar je voor 65 euro per dag in groep begeleid kan worden. Je kan ook onmiddellijk een aantal dagen lessen vastleggen om de prijs wat te drukken. Snowboarders kunnen maar maximum twee uur per dag les krijgen en daarvoor moeten ze 52 euro betalen. Als je liever alleen een cursus volgt, kan je opteren voor privécursussen. Voor een volledige dag moet je dan wel 200 euro neertellen.

Kinderinfo

Voor kinderen is er weinig keuze als ze opgevangen willen worden. In de skischool kunnen ze enkel terecht als ze er onmiddellijk 5 dagen lang blijven. Daarvoor moeten ze 185 euro betalen, maar daarin is de middagopvang inbegrepen. Om lessen te volgen zijn er wel wat meer opties mogelijk. Je kan een oefendag nemen voor 40 euro of ineens voor drie dagen vastleggen en 135 euro neertellen. Als je kinderen bovendien nog een fakkeltocht willen doen, kost dat ook 10 euro.

Activiteiten

Je kan in Itter niet echt deelnemen aan verschillende activiteiten, maar in de omgeving valt er wel genoeg te beleven. Zo kan je tijdens een ballonvlucht uitkijken op het prachtige skigebied, de avonturiers gaan dan weer paragliden. Bovendien kan je ook gaan kajakken, klimmen en raften in Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental.

Sport & Fitness

Itter ligt in het skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental en beschikt daardoor over 279 kilometer aan pisten. Het grootste deel zijn rode en blauwe pisten, maar toch blijven de professionals hier niet op hun honger zitten. Voor langlaufers zijn de mogelijkheden eveneens eindeloos dankzij een loipenetwerk van 180 kilometer

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven in Itter stelt bitter weinig voor, daarvoor moet je zeker niet in deze gemeente op vakantie gaan. Met enkel een bar en een pub is het wel mogelijk om eens iets te gaan drinken, maar niet om nachtenlang op stap te gaan.

Afstand tot Brussel

898 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Hopfgarten

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?