Home » Oostenrijk » Skidorp Jungholz print deze pagina
icon skigebied Jungholz

Skidorp Jungholz (Oostenrijk)

Algemene info

In Jungholz kan je ongestoord een heerlijke vakantie beleven. Het Oostenrijkse skidorp grenst aan verschillende Duitse gebieden, ligt aan de voet van de Sorgschrofen en is vooral een perfectie vakantiebestemming voor beginnende wintersporters en gezinnen. In de skischool kan je namelijk op jouw tempo de sport leren beheersen en nadien kan je in alle rust op de pisten verder oefenen. Voor uitbundig feestgedruis moet je alvast niet vrezen, de après-ski is hier tot een minimum beperkt.

Skigebied

Vitales Land: Jungholz

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

10 km in skigebied Vitales Land: Jungholz

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
7 3 0 4 2 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5676-8120

E-mail: info@tannheimertal.com

Website: www.tannheimertal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Jungholz kan je voor 45 euro skilessen volgen en zo de pisten na verloop van tijd onveilig maken. Snowboarders kunnen geen cursus van een volledige dag kiezen, ze kunnen dagelijks enkel 2 uur begeleiding krijgen. Daarvoor betalen ze dan 39 euro. Privélessen komen dan weer neer op 170 euro per dag. Als er nog personen deelnemen aan deze individuele cursussen moeten ze een supplement van 20 euro betalen per dag.

Kinderinfo

De Bobo Kinder-Club zet zijn deuren open voor jouw kinderen. In de club kunnen kinderen samen met Bobo de technieken leren op de pisten. Samen met verschillende leeftijdsgenootjes kunnen ze bovendien tijdens de middag in de opvang blijven en van een heerlijke maaltijd genieten. De kosten hiervoor zijn dezelfde als de prijs die wordt aangerekend voor skiërs. Als je kinderen een volledige dag in de Kinder-Club verblijven, moet je dus 45 euro neertellen. Voor het middagmaal komt daar nog eens 10 euro bovenop.

Activiteiten

Doordat er niet ontzettend veel afdalingen in Jungholz liggen, worden er verschillende activiteiten georganiseerd om je dagen te vullen. Zo kan je gaan fitnessen, wandelen, zwemmen, fietsen, klimmen, minigolfen en kegelen. Speciale evenementen vinden in deze gemeente echter niet plaats.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skigebied is het niet al wintersport wat de klok slaat, er zijn dan ook maar 10 kilometer aan pisten beschikbaar. Met voornamelijk rode en blauwe pisten is deze plek geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. De gevorderde skiërs en snowboarders hebben hier echter niets te zoeken. De snowboarders hebben geen extra voorzieningen in dit oord, maar de echte talenten kunnen wel deelnemen aan een boardercrosswedstrijd.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De toeristen die naar deze plek op vakantie komen, zijn voornamelijk families en gezinnen. Daardoor is het après-skigebeuren enorm beperkt. Je kan de bars en pubs op een hand tellen, maar er is wel een wijnbar waar de liefhebbers van hun favoriete drank kunnen genieten. Bovendien kan je 's avonds ook eens van de plaatselijke delicatessen proeven op restaurant.

Afstand tot Brussel

762 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Oy-Mittelberg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?