Home » Oostenrijk » Skidorp Kaprun print deze pagina
icon skigebied Kaprun

Skidorp Kaprun (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp Kaprun is een paradijs voor de feestvierders en heeft met de gletsjer Kitzsteinhorn een belangrijke extra troef in handen. Zowel een beginner als een gevorderde kan hier zijn dagen gemakkelijk vullen op de pisten en ook de langlaufers komen in dit gebied aan hun trekken met 200 kilometer aan loipen. Vanaf Kaprun kan je bovendien naar het skidorp Zell am See afzakken met de gratis skibussen. 

Skigebied

Europa Sportregion

Hoogteligging dorp

786 m

Aantal km piste

138 km in skigebied Europa Sportregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 49 32 20 17 8 4 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6547-8080

E-mail: welcome@zellamsee-kaprun.com

Website: www.zellamsee-kaprun.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In Kaprun ligt geen skischool, maar je kan wel de basis aanleren in een van de 6 skischolen van Zell am See. Zo is er de skischool Allmountain waar je skilessen in groep kan gaan volgen voor 65 euro per dag. Als je liever een halve dag begeleid wordt, is dat eveneens mogelijk voor amper 45 euro. Daarnaast kan je ook kiezen voor een individuele cursus en betaal je voor ene volledige dag al gauw 200 euro.

Kinderinfo

Kinderen vanaf vier jaar zijn bovendien ook welkom in deze skischool. Wanneer ze gedurende drie dagen les krijgen, komt dat neer op 144 euro. Verder zijn in de overige 5 skischolen soortgelijke opvangmogelijkheden aanwezig, maar in Kaprun zelf is dat niet het geval.

Activiteiten

Autoliefhebbers moeten zeker eens naar het Vötters Fahrzuegmuseum trekken, maar het Kaprun Museum is eveneens een bezoekje waard. Bovendien is er ook kasteel in de gemeente waar je met het hele gezin de middeleeuwen nog eens kan beleven. Verder kan je ook rodelen en een rit met de paardenslee maken.

Sport & Fitness

Met de gletsjer Kitzsteinhorn kan je in dit gebied skiën en snowboarden tot halverwege de lente. De wintersporters zullen niet gauw op hun honger blijven zitten met maar liefst 138 kilometer aan pisten. Bovendien wordt niemand hier uitgesloten en is er een zo goed als gelijk aantal van rode, blauwe en zwarte pisten aanwezig. Langlaufers hebben in het skigebied Europa Sportregion slechts 58 kilometer loipen, maar niet getreurd want het gebied heeft een goede aansluiten op het netwerk van Pingza dat 200 kilometer aan loipen omvat.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Jongeren die wel te vinden zijn voor een stevige party kunnen in Kaprun altijd terecht voor een wilde nacht. Trek naar het muziekcafé Winkler of ga eens langs bij Di Vino. Laat je ook eens volledig gaan in Dancing Queen en verveel je je geen minuut in het Happy Game café. Bovendien kan je in een van de tientallen restaurants genieten van de plaatselijke gerechten.

Afstand tot Brussel

970 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?