Home » Oostenrijk » Skidorp Kühtai print deze pagina
icon skigebied Kühtai

Skidorp Kühtai (Oostenrijk)

Algemene info

De gemeente ligt in het hoogst gelegen gebied van Oostenrijk en daardoor is sneeuw verzekerd vanaf december tot april. In de twee skischolen kan je de nodige technieken onder de knie krijgen en kunnen de kinderen bovendien de tijd van hun leven beleven. Het is misschien niet het grootste skigebied, maar daardoor is het net geschikt voor veel gezinnen. Ook het nachtleven is hier tot een minimum beperkt waardoor je telkens van een heerlijke nachtrust kan genieten.

Skigebied

Kühtai

Hoogteligging dorp

2020 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Kühtai

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
7 29 8 6 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5239-5222

E-mail: info@schneegarantie.at

Website: www.schneegarantie.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Er zijn twee skischolen gevestigd in deze gemeente waar je jouw technieken nog wat kunt laten bijsturen en verfijnen. De tarieven in deze scholen verschillen nagenoeg niet. Zo betaal je in Schischule Top 2000 70 euro voor een groepsles als skiër en moet je in Schischule Küthai 75 euro neertellen. Ook bij snowboarders zit er een prijsverschil van 5 euro op. Boarders betalen voor twee dagen in de ene school 75 euro voor een halve dag les en in de andere 80 euro. Voor een privécursus schommelen de prijzen dan weer tussen de 175 en 200 euro.

Kinderinfo

Laat kinderen niet de reden zijn waarom je jouw skivakantie laat schieten, want in deze gemeente zijn er voldoende opvangmogelijkheden in de skischool. Vanaf twee jaar zijn de kinderen welkom, wordt jouw zoon of dochter tot in de puntjes verzorgd en zal het de voorliefde voor wintersport beginnen te ontwikkelen. Laat je kinderen in goede handen achter in Kinderland, ze zullen de mascotte Wuffi leren kennen en onmiddellijk nieuwe vriendjes maken. Op dit speelterrein is bovendien een skicarrousel aanwezig. De allerkleinsten kunnen voor 16 euro per dag in de Kindergarten verblijven, eenmaal ze op de latten staan kost het wat meer. De prijzen schommelen dan tussen de 49 en 55 euro.   

Activiteiten

Bij het boeken van een hotel zal je merken dat er op heel wat plaatsen zwembaden en wellnessruimtes aanwezig zijn. Verwen jezelf daarom ook voor een keer en kom helemaal tot rust tijdens een geweldige massage. Verder kan je in deze omgeving genieten van het adembenemende landschap tijdens de wandelingen, maar maak ook eens een daguitstap naar Innsbruck. Vrouwen kunnen er een dagje gaan shoppen, maar je kan ook eenvoudigweg de pracht van het middeleeuwse centrum bewonderen.

Sport & Fitness

Het gelijknamige skigebied heeft een pisteaanbod van 40 kilometer voor de snowboarders en skiërs. De langlaufers worden hier nog wat extra in de watten gelegd en kunnen hun dagen gemakkelijk vullen op de 60 kilometer aan loipen. Bovendien is er voor de snowboarders in dit skioord nog een leuk extraatje, zij kunnen namelijk de strafste stunts testen in het funpark.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven is hier eerder gezellig dan uitbundig. Er zijn maar een paar cafés in het dorp gevestigd waardoor je Küthai niet bepaald als een feestoord kan omschrijven. Ter compensatie hebben ze hier wel verschillende restaurants waar je zowel gezellig kan lunchen al heerlijk kan dineren. Bezoek zeker eens Dorfstadl, DreisSeen-Hütte en Gasthof Zirmbachalm.

Afstand tot Brussel

865 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?