Home » Oostenrijk » Skidorp Klösterle am Arlberg print deze pagina
icon skigebied Klösterle am Arlberg

Skidorp Klösterle am Arlberg (Oostenrijk)

Algemene info

Op een sneeuwzekere hoogte in Vorarlberg ligt het Oostenrijkse skidorp Klösterle am Arlberg waar gezinnen en beginners zich op de pisten de wintersport op hun eigen tempo kunnen aanleren. Er zijn in totaal 31 kilometer aan pisten voorzien in het skigebied Klostertal en ook de langlaufers zullen niet gauw verdwalen met 23 kilometer loipen. Dat betekent echter niet dat je hier je dagen niet gevuld krijgt, want er zijn enkele leuke adresjes waar je kan dineren of iets kan gaan drinken. Bovendien kan je uren rondlopen met de diverse wandelpaden.

Skigebied

Klostertal

Hoogteligging dorp

1240 m

Aantal km piste

30 km in skigebied Klostertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
10 19 2 5 3 1 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5582-777

E-mail: tourismus@kloesterle.com

Website: www.kloesterle.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

In Klösterle zelf ligt geen skischool, maar het skidorp maakt deel uit van Klostertal en daar is er wel een gelegen. Voor een dag op de pisten onder begeleiding betaal je als snowboarder en skiër 50 euro per dag. Als je niet houdt van pottenkijkers kan je ook kiezen voor een privécursus. Voor een volledige dag betaal je 180 euro, maar als je met 2 uur voldoende hebt hoef je maar 120 euro neer te tellen. Als er daarentegen iemand bijkomt, moet je wel telkens 15 euro extra betalen.

Kinderinfo

In Schneemannland is het alle dagen plezier en krijgen ze in kleine groepjes les van verschillende ski-instructeurs. Bovendien kunnen ze tijdens de middag ook opgevangen worden en krijgen ze een lunch voorgeschoteld. Als je kind niet houdt van veel drukte, kan het ook een privéles krijgen om de basis onder de knie te krijgen. De prijs voor een groepsles komt neer op 50 euro per dag met daarbovenop nog eens 10 euro als ze in de middagopvang blijven. De persoonlijke begeleiding komt dan weer neer op 42 euro per uur.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden kan je de natuur verkennen via de verscheidene wandelwegen. Wanneer het wat warmer wordt, kan je ook gaan zwemmen, vissen, fietsen en klimmen. De kinderen kunnen dan ook op kamp komen naar Klösterle of deelnemen aan het vader en zoon weekend.

Sport & Fitness

In Klostertal zal je waarschijnlijk geen kilometers afleggen op het beperkte netwerk van 31 kilometer pisten, maar het is wel een geschikte plek voor beginners om hun technieken nog wat te verfijnen. Bovendien kunnen gezinnen hier zonder zorgen skiën en snowboarden doordat de ouders nog een zeker overzicht kunnen bewaren en zo weten waar hun kinderen zich bevinden. Ook voor langlaufers is het loipenetwerk van 23 kilometer niet bijzonder uitgebreid. Maar aan de snowboarders werd hier wel gedacht, zij kunnen namelijk hun trucs uitproberen in het funpark.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Er zijn dan misschien niet veel bars in Klösterle, maar dat verandert niets aan de feeststemming. Zo kan je bij Kelo al vanaf 's middags terecht om even op adem te komen en een pauze te nemen, maar je kan hier gerust blijven plakken tot 's nachts. Er wordt in deze bar bovendien regelmatig een concert georganiseerd. Als je het liever wat gemoedelijker houdt, kan je nog altijd gaan genieten van een plaatselijke delicatesse in een van de restaurants.  

Afstand tot Brussel

844 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Langen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?