Home » Frankrijk » Skidorp La Norma print deze pagina
icon skigebied La Norma

Skidorp La Norma (Frankrijk)

Algemene info

La Norma is een gezellig bergdorp dat zich situeert in een zonnige bosrijke omgeving. Het skistation kent enkel houten appartementen en chalets en doet dus tot op de dag van vandaag nog erg authentiek aan. Vanuit de meeste complexen kan je ook ze de piste betreden. Alles ligt binnen ski- en wandelafstand en wat nog interessanter is voor de ouders: het dorp is volledig autovrij. Bovendien bevindt zich aan de rand van dit oord het Parc National de la Vanoise.

Skigebied

La Norma

Hoogteligging dorp

1350 m

Aantal km piste

65 km in skigebied La Norma

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
51 12 2 10 7 1 0 0

Toeristische informatie

Office de tourisme La Norma
Tel. 0033-479-203146
info@la-norma.com
www.la-norma.com

Skischolen

Er is een skischool met 40 leraren aanwezig. Getraind met de onervaren zielen wordt er op de ruime oefenweides. Lessen zijn bovendien in het Nederlands mogelijk, maar helaas wel slechts in groep en op aanvraag. De cursussen bedragen zes dagen, 14 uur en gemiddeld 120 euro, of je nu wil skiën, snowboarden of langlaufen met een professional. 

Kinderinfo

Voor de kleintjes is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien vanaf drie maanden. Voor acht uur goede zorgen per dag betalen de ouders 30 euro, exclusief lunch. Daarbuiten is er ook een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift beschikbaar voor het jonge gezin. 

Sport & Fitness

Wintersporters zoeken dit oord op om te skiën, langlaufen, snowboarden, wandelen, tennissen, paragliden, curlen, rodelen en deel te nemen aan de gezellige fakkeltochten. Ontspanning troef voor hen in het massagecenter na het hard labeur op de pisten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven is in La Norma overwegend beperkt, maar dat mag de gasten er niet van weerhouden zich te vermaken na de piste-uren. Men heeft de keuze uit 14 restaurants, 14 bars, 14 cafés, een tea room, een pub, een disco, een concertzaal en een bioscoopcomplex. Nachtbrakers kunnen hier ook goed uit de voeten voor een paar dagen, maar na een week zwaar feesten zouden ze wel eens uitgekeken kunnen raken. 

Afstand tot Brussel

978 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 215 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Modane op 6 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?