Home » Frankrijk » Skidorp La Toussuire print deze pagina
icon skigebied La Toussuire

Skidorp La Toussuire (Frankrijk)

Algemene info

Het zonnige bergdorp La Toussuire kent een rijkelijk verleden in de wintersport. Er wordt immers al sinds het jaar 1937 geskied en de welgekende Olympisch kampioen Slalom 2002, Jean-Pierre Vidal, kent hier ook zijn oorsprong. Tot voor kort stonden hier eigenlijk alleen maar grote, ongezellige appartementscomplexen. Maar recent zijn er ook veel kleine, charmante vrijstaande gebouwen en houten chalets opgetrokken. Dit resort is overwegend geschikt voor families met kleine kinderen en onervaren sporters. 

Skigebied

Les Sybelles

Hoogteligging dorp

1800 m

Aantal km piste

310 km in skigebied Les Sybelles

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
161 108 41 51 25 0 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme La Toussiere
Tel. 0033-479-830606
info@la-toussuire.com
www.la-toussuire.com

Skischolen

Twee skischolen met ruim 100 profs aanwezig en een uitgebreide oefenweide. Les volgen in het Nederlands is geen probleem, maar dient wel op aanvraag te gebeuren. De cursussen duren allemaal zes dagen en de prijzen kennen een gemiddelde van 120 euro. 

Kinderinfo

Voor de kleintjes is er acht uur per dag goede zorgen voorzien aan 32 euro, inclusief lunch, bij de kinderopvang en skikinderopvang. Bovendien is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift beschikbaar voor de families. 

Sport & Fitness

Gasten hebben in het aanbod te kiezen uit skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, tennissen, paragliden, schaatsen, hondensleeën, rodelen, curlen, zwemmen, squashen en een tocht met de sneeuwscooter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Jonge vogels mogen niet klagen wat betreft uitgaan in La Toussuire. Er zijn 25 restaurants, 15 bars, een tea room, tien pubs, twee disco's, twee dancings, een bioscoopcomplex en een concertzaal gevestigd. En natuurlijk hoeven ook de mensen die nog jong van hart zijn zich niet achter hun televisie terug te trekken. Het zou je verbazen hoeveel oorspronkelijke bewoners met heel wat levenservaring blijven plakken tot in de late uurtjes. Ideale omstandigheden om te verbroederen dus. 

Afstand tot Brussel

973 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Chambéry op 90 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Jean de Maurienne op 17 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?