Home » Frankrijk » Skidorp Le Grand Bornand print deze pagina
icon skigebied Le Grand Bornand

Skidorp Le Grand Bornand (Frankrijk)

Algemene info

Het rustieke bergdorp Le Grand Bornand is een warm provinciaal skiresort dat gesierd wordt door veel gezellige houten chalets. Het oord is verdeeld in Le Grand Bornand Village en Le Chinaillon en ligt bovendien op amper zes kilometer van La Clusaz. Mensen die ervan houden alle registers open te houden om uit te wijken naar andere plekken, zijn hier welgekomen. Ook toeristen die een uitgebreid en gevarieerd aanbod weten te appreciëren, zowel off- als on-piste, kunnen hier hun hart ophalen. 

Skigebied

Massif des Aravis

Hoogteligging dorp

1300 m

Aantal km piste

190 km in skigebied Massif des Aravis

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
105 79 38 57 24 7 0 0

Toeristische informatie

Office du Tourisme Le Grand Bornand
Tel. 0033-450-027800
infos@legrandbornand.com
www.legrandbornand.com

Skischolen

Vier skischolen met een ruime oefenweide aanwezig. De cursussen kunnen in het Nederlands gegeven worden op aanvraag en in groep. De sessies duren zes dagen en kosten gemiddeld 110 euro, of je nu wil skiën, langlaufen of snowboarden onder begeleiding van een prof. 

Kinderinfo

Voor de jonge telg is er goede zorg voorzien in de kinderopvang en skikinderopvang. Ook is er voor de familie een babylift en een lopende bandlift beschikbaar in het dorp. 

Sport & Fitness

Gasten hebben hier de mogelijkheid tot skiën, langlaufen, snowboarden, wandelen, paragliden, zwemmen, curlen, rodelen, hondensleeën, schaatsen en deelname aan de fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is eerder bescheiden met zijn 35 restaurants, tien bars, twee tearooms, twee wijnbars, drie pubs, een disco, een dancing, een concertzaal en twee bioscopen. Desalniettemin zijn er toch genoeg faciliteiten gevestigd om de gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen. 

Afstand tot Brussel

886 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 50 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Annecy op 32 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?