Home » Frankrijk » Skidorp Les Deux Alpes print deze pagina
icon skigebied Les Deux Alpes

Skidorp Les Deux Alpes (Frankrijk)

Algemene info

Vijftig jaar geleden besloten de twee zonnige vakantiedorpen Venosc en Mont de Lans een samenwerking aan te gaan, waaruit later het charmante skiresort Les Deux Alpes ontstond. De dag van vandaag bevindt dat zich aan de zuidkant van het dorp Village Venosc. Dit oord staat bij het grote publiek bekend als het gemoedelijkste deel van het dorp. Dat publiek bestaat dan vooral uit jonge, fanatieke en getalenteerde wintersporters van allerhande nationaliteiten. Jammer genoeg is het hierdoor ook vaak (te) druk op de skipistes. Gelukkig wordt dat gecompenseerd door het grote en gevarieerde aanbod van zowel off- als on-piste mogelijkheden.

Lees het Highlifeplus-artikel over Les Deux Alpes

Les 2 Alpes

Skigebied

Les Orres

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Les Orres

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
12 40 12 15 8 0 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Les Deux Alpes
Tel. 0033-476-792200
info@les2alpes.com
www.les2alpes.com

Skischolen

Er zijn hier maar liefst zeven skischolen gestationeerd met ruim 300 leraren en meerdere ruime oefenweides. De cursussen duren zes dagen en bedragen gemiddeld 150 euro. Lessen in het Nederlands volgen is bovendien geen enkel probleem, gezien deze op vrij grote schaal worden ingericht. Ook is het niet verplicht deze lessen in groepsverband te houden, dankzij het groot aantal aanwezige profs. 

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er goede zorgen voorzien in de kinderopvang en skikinderopvang, open vanaf de leeftijd van zes maanden. Ook zijn er een babylift en een lopende bandlift gevestigd. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen in het aanbod kiezen uit skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, schaatsen, rodelen, curlen, zwemmen, squashen tennissen, paragliden, hondensleeën, snowraften, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski bevredigt de gasten in Les Deux Alpes ten volle. Zo zijn er ruim 80 restaurants, 30 bars, twee pianobars, 30 cafés, twee tearooms, twee disco's, twee dancings, twee bioscopen, een theater en een concertzaal aanwezig. 

Afstand tot Brussel

948 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 160 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Grenoble op 75 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo

Les 2 Alpes

Het Franse skigebied Les 2 Alpes start haar winterseizoen op 27 november 2010 en verwelkomt wintersporters tot zaterdag 30 april 2011. Van de 225 km skipistes is 60 % voorbestemd voor beginners en gelegenheidsskiërs, 40 % leent zich tot de gevorderden. Freeriders hebben een gebied van maar liefst 1400 hectare ter beschikking om de beste afdaling in de maagdelijke sneeuw te doen. De volgende nieuwigheden moeten je wintersportvakantie nog aangenamer maken:

- nieuwe zetellift Le Sautet tussen Toura en La Fée

- vernieuwde signalisatie in het ganse wintersportgebied

- vanaf seizoen 2011-12: nieuwe blauwe piste om het skistation nog beter te ontsluiten.

- op 3200 meter hoogte: ijsgrot met prachtige beelden van maar liefst 20 kunstenaars.

- Babysnow: snowscooter die volledig aangepast is voor 1- tot 5-jarigen. Origineel en sensationeel !


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?