Home » Oostenrijk » Skidorp Leutasch print deze pagina
icon skigebied Leutasch

Skidorp Leutasch (Oostenrijk)

Algemene info

Om de prachtige Tiroolse natuur te ontdekken, moet je zeker eens in Leutasch zijn geweest. Hier word je nog niet overrompeld door het massatoerisme, maar kan je van een rustige wintervakantie met het hele gezin genieten. Zo zijn er voor de kinderen tal van uitdagingen op de pisten en worden ze in de skischool goed opgevangen. De afdalingen zijn bovendien ideaal voor beginners en als ouders kan je op deze brede pisten eveneens het overzicht goed bewaren. Leutasch laat de langlaufers niet aan hun lot over, maar biedt hen een fantastisch loipenetwerk van 226 kilometer aan.

Skigebied

Seefeld & Leutasch

Hoogteligging dorp

1130 m

Aantal km piste

48 km in skigebied Seefeld & Leutasch

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 10 3 23 6 2 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-508-8010

E-mail: info.leutasch@seefeld.com

Website: www.seefeld.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.  

Skischolen

Het Oostenrijkse dorp maakt deel uit van het skigebied Seefeld & Leutasch. Daarin zijn verschillende skischolen gevestigd, maar in deze gemeente is er slechts een aanwezig waar je de nodige lessen kan volgen. Voor een cursus van een dag moeten de skiërs hier 46 euro betalen, snowboarders moeten daarentegen maar 40 euro neertellen. Wie echter kiest voor een privécursus moet dagelijks 172 euro betalen en voor elke persoon die zich bij deze lessen wil voegen, komt er nog eens 12 euro bij.

Kinderinfo

Samen met het hele gezin naar Leutasch trekken, geen enkel probleem. Hier kunnen de allerkleinsten immers opgevangen worden in de skischool. Vanaf drie jaar kunnen ze deelnemen aan de groepslessen en uren plezier beleven op de pisten. Samen met Bobo de pinguïn leren ze skiën en is er voor hen een speciaal parcours uitgestippeld met verschillende hindernissen. Zo leren ze sneller de wintersport beheersen. Voor 46 euro per dag krijgen jouw kinderen alle begeleiding die ze nodig hebben en voor nog eens 13 euro kunnen ze samen met de andere kinderen genieten van een verrukkelijke lunch.

Activiteiten

In Leutasch ga je niet alleen op vakantie om dagelijks de latten te staan. Je kan hier eveneens een duik in het zwembad nemen, aan Nordic walken doen, rodelen en schaatsen. Bovendien worden hier verschillende wandeling georganiseerd en kan je op daguitstap gaan naar het prachtige skidorp Innsbruck. Verder kan je in het Ganghofermuseum de geschiedenis van het dorp ontdekken.

Sport & Fitness

Beginners en lichtgevorderden zullen in het skigebied Seefeld & Leutasch niets tekort komen, maar met slechts 3 afdalingen valt er voor de echte professionals weinig te bevelen in dit oord. In totaal zijn er voor de skiërs en snowboarders 46 kilometer pisten aanwezig. De boarders kunnen bovendien hun wildste stunts uitproberen in de quarterpipe, halfpipe en in het funpark. Maar het zijn vooral de langlaufers die in deze regio de tijd van hun leven kunnen spenderen. Zij kunnen immers genieten van een loipenetwerk van 226 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente is het niet de bedoeling om tot in de late uurtjes door te feesten. Je kan na een dag op de latten wel stoom aflaten in enkele bars en pubs, maar daar blijft het bij. Leutasch heeft op culinair vlak daarentegen heel wat meer te bieden. Blijf niet op je hotel, maar kom eens een avond in een van de talrijke restaurants dineren en verwen jezelf met enkele culinaire hoogstandjes.

Afstand tot Brussel

898 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Seefeld

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?