Home » Oostenrijk » Skidorp Lienz print deze pagina
icon skigebied Lienz

Skidorp Lienz (Oostenrijk)

Algemene info

In het zuiden van Alpen ligt het prachtige Oostenrijkse skidorp Lienz waar werkelijk alles mogelijk is. Het is hier ideaal om met het hele gezin naartoe te trekken aangezien er in de skischool opvang voorzien is voor de allerkleinsten. Daarnaast kunnen de feestvierders zich ook helemaal uitleven in de talloze bars en pubs. Voor hen stopt het leven niet als de zon achter de horizon verdwijnt. Met het nationale park Hohe Tauern om de hoek is het hier bovendien mogelijk om te genieten van de natuur in al zijn wondermooie facetten.

Skigebied

Lienzer Dolomiten

Hoogteligging dorp

673 m

Aantal km piste

40 km in skigebied Lienzer Dolomiten

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
12 23 5 6 4 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-212212

E-mail: lienz@osttirol.com

Website: www.lienzerdolomiten.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

De leergierige wintersporters kunnen in de skischool van Lienz terecht om nog wat extra vaardigheden aan te leren. Voor een groepsles betalen de skiërs hier 46 euro per dag. Snowboarders hoeven niet zoveel neer te tellen, maar zij krijgen ook heel wat minder les. Twee uur per dag les kost hen 32 euro. Een persoonlijke begeleiding van 4 uur komt dan weer neer op 165 euro. Ook langlaufers kunnen hier de nodige technieken leren beheersen en via de skischool worden er talrijke wandelingen georganiseerd.

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er in Lienz voldoende opvangmogelijkheden. Ze kunnen hoofdzakelijk terecht in de skischool. Daar kunnen jouw kinderen samen met hun leeftijdsgenootjes een heleboel plezier beleven tijdens de groepslessen. Ze kunnen voor 46 euro per dag begeleid worden door de instructeurs. Als dat een beetje te lang is, kan je nog altijd kiezen voor een cursus van een halve dag en voor 8 euro extra blijven jouw kinderen ook tijdens de middag onder toezicht. Maar ook voor de allerkleinsten wordt er hier goed gezorgd. Je hoeft slechts 15 euro per dag neer te tellen om je kinderen achter te laten in de kinderopvang.

Activiteiten

Skiën en snowboarden zijn niet de enige activiteiten waaraan je in Lienz kan deelnemen. Om een gevarieerde wintervakantie te hebben in deze streek kan je ook nog een prachtige sneeuwwandeling maken of rodelen. Ga ook eens met de hele familie een kijkje nemen in de dierentuin. Bovendien ligt ten noorden van deze gemeente het nationale park Hohe Tauern en daar valt zowel in de winter als tijdens de zomer heel wat te beleven.

Sport & Fitness

De Lienzer Dolomiten is een Oostenrijks skigebied waar overwegend gemakkelijke en middelzware afdalingen aanwezig zijn in het pistenetwerk van 40 kilometer. De snowboarders hoeven bovendien niet enkel op de pisten te vertoeven om een geweldige tijd te beleven. Zo kunnen ze ook gebruik maken van het funpark. Maar de echte winterpret is hier weggelegd de langlaufers. Voor hen zijn er immers 110 kilometer loipen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Lienz komt ook 's nachts tot leven. In deze gemeente is valt er op elk moment van de dag wel wat te beleven. Neem even een pauze in een van de berghutten wanneer je aan het skiën of snowboarden bent of ga achteraf genieten van de après ski in de talloze bars en pubs. Je kan ook de benen strekken op de dansvloer, want hier zijn eveneens verschillende discotheken waar je naartoe kan trekken. Daarnaast zijn er voor de Bourgondiërs talloze eethuizen waar ze zowel van de plaatselijke als internationale keuken kunnen genieten.

Afstand tot Brussel

1003 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?