Home » Oostenrijk » Skidorp Längenfeld print deze pagina
icon skigebied Längenfeld

Skidorp Längenfeld (Oostenrijk)

Algemene info

Het Oostenrijkse dorp staat vooral bekend om het Aqua Dome- Tirol Therme Längenfeld, beter gezegd de enige thermen die in Tirol aanwezig zijn. Behalve deze thermen moet je zeker ook de pisten eens opzoeken, want hier wordt elke skiër en snowboarder evenzeer verwend. Ze beschikken namelijk over een pistenetwerk van 150 kilometer. Verder kan je naast de pisten even uitblazen in een van de lokale cafés of een hapje gaan eten. Met het gezin naar Längenfeld is ook geen probleem. De kinderen kunnen worden opgevangen vanaf zes maanden, dus aarzel vooral niet. 

Skigebied

Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent

Hoogteligging dorp

1171 m

Aantal km piste

160 km in skigebied Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
64 68 28 11 20 7 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-57200-300

E-mail oetztal@laengenfeld.com

Website: www.laengenfeld.oetztal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

In de drie skischolen van Längenfeld is het mogelijk om deel te nemen aan een groepscursus voor skiërs en daarvoor 56 euro per dag te betalen. Snowboarders moeten evenveel betalen als ze een groepsles van een dag willen volgen. Voel je je wat ongemakkelijk in een vreemde groep, dan kan je nog altijd opteren voor en persoonlijke begeleiding. De prijzen voor een volledige dag schommelen tussen de 170 en 205 euro.

Kinderinfo

Jouw kinderen kunnen al vanaf zes maanden in de opvang verblijven hier in Längenfeld. Als je zoon of dochter al wat ouder is, kan ze ook naar de Bobo's Kinderclub om voor de eerste keer de sneeuwmat te betreden. Aan de hand van spelletjes en verschillende uitdagingen leren ze daar de basis stapsgewijs aan zodat op het einde van de rit jouw kind al aardig wat kan skiën. Bovendien is er voldoende afwisseling in het programma gestopt zodat de jonge geesten geconcentreerd blijven. Voor deze lessen moeten de ouders dagelijks 50 euro neertellen.

Activiteiten

Om wat extra variatie in je wintervakantie te stoppen kan je bovendien ook gaan ijsklimmen, sneeuwwandelen, rodelen of een rit met de paardenslee maken. Daarnaast worden er ook nog verschillende evenementen georganiseerd, maar de plek is pas echt bekend om de thermen. Bovendien kan je je hier van top tot teen laten verzorgen in de talrijke wellnesscentra.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het grote skigebied Ötztal dat een maximumhoogte van 3249 meter heeft. Hier kunnen wintersporters zich volledig laten gaan op het pistenetwerk van 150 kilometer. Zelfs voor de professionals zijn hier talloze zwarte pisten aanwezig. De snowboarders kunnen eveneens hun hart ophalen, want voor hen is er funpark en een quarterpipe voorzien. Langlaufers moeten het met iets minder stellen, maar kunnen nog steeds een topvakantie beleven dankzij 60 kilometer pisten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Waag een dansje in de discotheek of ga gezellig iets drinken met een hele bende in de cafés in het dorpscentrum. Hier kan je ontspannen op verschillende manier. Maar in Längenfeld zijn vooral restaurants aanwezig waar je samen met je gezin en vrienden kan bijpraten na een dag op de pisten.

Afstand tot Brussel

907 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Ötztal Bahnhof

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?