Home » Zwitserland » Skidorp Lötschental print deze pagina
icon skigebied Lötschental

Skidorp Lötschental (Zwitserland)

Algemene info

Het Lötschental ligt ingebed in een indrukwekkend bergdecor, omklemd door de Walliser en de Berner Alpen. Het overwegend onbebouwde dal met zijn nog authentieke dorpjes nodigt uit tot een vakantie, ver van alle toeristische centra en schijnbaar alomtegenwoordige drukte. Toch wandelden al in de prehistorie mensen door het gemoedelijke Lötschental en over de gelijknamige pas, zoals vondsten aantonen. Tot in de Middeleeuwen was deze laatste een erg belangrijke verbinding tussen het Berner Oberland en Wallis. En ook tegenwoordig is het bergdorp het uitgangspunt vant talloze bergtochten door een oorspronkelijk landschap, bekroond tot UNESCO wereldnatuurerfgoed. De oude tradities en gebruiken, zoals het bekende Tschäggätä, zijn gespaard gebleven van globalisering. Kortom een erg klassiek, charmant bergdorp met veel eigenwaarde. 

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Lötschental

Hoogteligging dorp

1419 m

Aantal km piste

33 km in skigebied Lötschental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Lötschental Tourismus

Dorfstrasse
Postfach 17
3918 Wiler
Tel. +41 (0)27 938 88 88
Info@loetschental.ch

Skischolen

Eén skischool met 25 leraren en oefenweide. Alpinecursussen aan een tarief van 127 euro voor een tijdsspanne van vijf dagen. Voor de snowboard- en langlaufsessies gelden dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Voor de kinderen is er een gevestigde skikinderopvang vanaf drie jaar, betreffende drie uur per dag voor zes euro, exclusief lunch. Ook is er een babylift en een lopende bandlift voorzien.

Evenementen

Top events van dit gebied zijn ongetwijfeld de jaarlijks terugkerende Tschäggätä en de Sacramentenprocessie. De twee staan erg in contrast met elkaar, mits eerstvernoemde een wild carnavalsgebruiks is van begin februari tot Aswoensdag, en de daaropvolgende een kerkelijke processie inhoudt met de kleurrijke Herrgottsgrenadieren, van eind mei tot begin juli. 

Sport & Fitness

Sporten doe je hier door te skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, zwemmen, schaatsen en rodelen. Ontspanning is terug te vinden in het solarium en de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Lötschental beschikt over 33 restaurants, twee bars, vijf pubs en dus over een erg beperkt uitgaansleven. Nachtbrakers zoeken beter andere oorden op voor een wilde avond onder de sterren. Voor de liefhebbers zijn er de kunstgalerijen, het volksmuseum en de plaatselijke bibliotheek. 

Afstand tot Brussel

663 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bern op 100 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Goppenstein op 4 km afstand (met busverbinding)

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?