Home » Oostenrijk » Skidorp Mauterndorf print deze pagina
icon skigebied Mauterndorf

Skidorp Mauterndorf (Oostenrijk)

Algemene info

Mauterndorf ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land is geschikt voor wintersporters die houden van de nodige afwisseling, maar niet te vinden zijn voor de drukte van de après-ski. Hier zijn er namelijk maar enkele bars en pubs aanwezig en verder draait het voornamelijk rond de traditionele wintersporten skiën, langlaufen en snowboarden. Toch moet je niet dagelijks op de piste te staan, bezoek bijvoorbeeld zeker eens de burcht in het dorp of ga eens een kijkje nemen in de verschillende kerken om de geschiedenis van het dorp beter te leren kennen. Ook voor kinderen valt hier voldoende te bleven. In de skischool kunnen ze zelfs vanaf 2,5 jaar terecht.

Skigebied

Lungau & Katschberg

Hoogteligging dorp

1122 m

Aantal km piste

143 km in skigebied Lungau & Katschberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 64 27 9 14 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6472-7949

E-mail: info@mauterndorf.at

Website: www.mauterndorf.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info.

Skischolen

In Mauterndorf is een skischool gevestigd waar iedereen welkom is die bereid is om te leren en bij te leren. Hier kunnen zowel gevorderden als beginner lessen volgen. Skiërs kunnen 2,5 uur groepsles krijgen van een instructeur voor 39 euro. Voor snowboarders is het echter enkel mogelijk om een lessenpakket van drie dagen te nemen. Zij moeten daarvoor 105 euro neertellen. Wie daarentegen opteert voor een individuele begeleiding kan nog altijd een privécursus nemen. Daarvoor moet je dagelijks 170 euro op de tafel leggen.

Kinderinfo

In deze school kunnen ook de kinderen terecht om het skiën onder de knie te krijgen. Maar zelfs de allerkleinsten kunnen hier opgevangen worden. In de Mini-Club kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar verblijven en spelen, tekenen of een filmpje kijken. Tijdens de middagpauze krijg je bovendien een verrukkelijke lunch van drie gangen voorgeschoteld. Voor een volledige dag opvang met lunch inbegrepen moeten ouders telkens 40,5 euro neertellen. Als de kinderen echter al groot genoeg zijn om op de latten te staan kunnen ze voor 45 euro per dag groepslessen van 4 uur volgen. Betaal je nog eens 10,5 euro erbij, kunnen ze eveneens in de middagopvang verblijven.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden hoef je in deze gemeente niet alleen op de pisten te blijven om een echte wintersportvakantie te beleven. Zo kan je ook gaan rodelen of een prachtige winterwandeling maken en het landschap verkennen. Maar je kan eveneens een romantische rit met de paardenslee maken als je geen uren wil ploeteren in de sneeuw. Bovendien is de burcht van Mauterndorf zeker een bezoekje waard. Hou je het toch liever wat rustiger, dan kan je ontspannen in de sauna. Op nog geen 10 kilometer van het dorp bevinden zich twee wellnesscentra waar je naartoe kan gaan.

Sport & Fitness

Lungau & Katschberg is het skigebied waar je als wintersporter in Mauterndorf toegang tot krijgt. Voor de skiërs en snowboarders zijn er maar liefst 143 kilometer aan pisten voorzien waarop ze zich volledig kunnen laten gaan. Ook voor de gevorderde wintersportfanaten zijn hier verschillende afdalingen waarop ze hun grenzen kunnen verleggen. Daarnaast zijn er voor de snowboarders nog een funpark en halfpipe aanwezig. Langlaufers kunnen zich dan weer te goed doen aan 245 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente is het uitgaansleven geen belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie. Hier zijn slechts enkele cafés en pubs waar je iets kan gaan drinken, maar voor het echte feestgedruis zal je hier wat op je honger blijven zitten. Natuurlijk is het hier perfect mogelijk om eens een gezellige avond in de bar door te brengen. Verder zijn er nog een tiental restaurants waar je naartoe kan trekken om te genieten van de lokale gerechten.

Afstand tot Brussel

1031 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Radstadt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?