Home » Oostenrijk » Skidorp Mittelberg print deze pagina
icon skigebied Mittelberg

Skidorp Mittelberg (Oostenrijk)

Algemene info

In Mittelberg op vakantie gaan is eventjes de alledaagse beslommeringen vergeten. In deze Oostenrijkse gemeente staat de oudste kerk van het Kleinwalsertal en zijn er tal van mogelijkheden om je wintertrip onvergetelijk te maken. In het skigebied zijn er immers ontzettend veel afdalingen met 81 kilometer aan pisten en verder kan je in deze omgeving de cultuur opsnuiven, maar evenzeer ontspannen met een deugddoende massage. Daarnaast zijn de kinderen in deze streek geen overlast, voor hen zijn er namelijk aangepaste programma's in de skischool opdat ook zij zich hier geen minuut zullen vervelen.

Skigebied

Kleinwalsertal & Oberstdorf

Hoogteligging dorp

1215 m

Aantal km piste

85 km in skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 41 15 15 12 3 6 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5517-51140

E-mail: info@kleinwalsertal.com

Website: www.kleinwalsertal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Om in Mittelberg de skisport aan te leren, moet je niet ver zoeken. Hier zijn namelijk drie skischolen die hun deuren openen en je maar al te graag verwelkomen. Voor een dag in groep op de pisten betaal je als skiër 51 euro. Voor snowboarders geldt dezelfde prijs, maar zij kunnen hun materiaal in deze scholen ook nog huren. Dan moeten ze in totaal dagelijks 67,5 euro op de tafel leggen. Voor personen die niet te vinden zijn van groepscursussen zijn er nog altijd de privélessen. Je kan een volledige of een halve dag les volgen. De prijs voor 2 uur les komt neer op 94 euro, wanneer je liever een cursus van 4 uur volgt, kost je dat 182 euro.

Kinderinfo

In deze scholen zijn ook jouw kinderen graag geziene gasten en voor hen werden er speciaal enkele programma's samengesteld. Zo kunnen de allerkleinsten in de opvang verblijven terwijl de ouders heerlijke dagen op de pisten doorbrengen. Maar wanneer jouw kinderen gebeten zijn door de wintersport kan je er niet vroeg genoeg aan beginnen en hen al laten deelnemen aan verschillende groepslessen. De kinderen komen op een ludieke manier in aanraking met de wintersport en maken op de pisten een heleboel nieuwe vrienden. Tijdens de middagpauze kunnen ze bovendien onder toezicht blijven van de ski-instructeurs en krijgen ze een middagmaal voorgeschoteld. In de Burmi-Club kan je terecht wanneer je tussen de 3 en 4 jaar oud bent, voor een halve dag opvang tel je hier 29 euro neer. De andere kinderen betalen evenveel als de volwassen skiërs voor een groepsles, namelijk 51 euro.

Activiteiten

Wanneer je in het skigebied Walsertal op vakantie komt, moet je ook niet in Mittelberg blijven om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Ga ook eens langs in de naburige dorpen en bezoek bijvoorbeeld het Heimatmuseum, het Skimuseum of de Walser Cultuurweg om de geschiedenis van de omgeving en de wintersport beter te leren kennen. In Mittelberg zelf kan je nog altijd prachtige sledetochten maken om de overweldigende landschappen te verkennen, maar om echt helemaal tot rust te komen, kan je nog altijd een ontspannende bad nemen in de wellness.

Sport & Fitness

Skiën en snowboarden kan je hier in het grootste Oostenrijkse/Duitse skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf. Voor de wintersporters zijn er in totaal 81 kilometer pisten voorzien, waaronder voornamelijk rode afdalingen. De boarders kunnen bovendien in maar liefst drie funparken het beste van zichzelf laten zien en de wildste stunts uitproberen. Ook langlaufers blijven in deze regio niet op hun honger zitten, maar kunnen genieten van een loipenetwerk van 124 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Mittelberg kan je je eens laten gaan in de verschillende bars. Zo zijn s'Achterl en Steinbockalm zeker een bezoekje waard wanneer je in deze gemeente verblijft. Maar het is uiteraard geen verplichting om het 's nachts bont te maken, het is evenzeer mogelijk om overdag gezellig iets te gaan drinken in het koffiehuis. In Drechsel en Behringer kan je alleszins genieten van een bakje troost. De echte Bourgondiërs zullen bovendien hun ogen uitkijken wanneer ze het aanbod aan restaurants ontdekken. Je kan hier zowel plaatselijke gerechten als internationale maaltijden bestellen en ok voor de vegetariërs zijn er verschillende eethuizen.

Afstand tot Brussel

790 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Oberstdorf

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?