Home » Oostenrijk » Skidorp Mittersill print deze pagina
icon skigebied Mittersill

Skidorp Mittersill (Oostenrijk)

Algemene info

In Mittersill vindt elke wintersporter zijn gading. Het dorp ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land en is een geschikte plek om met je gezin op vakantie te komen. Voor de beginners en lichtgevorderden zijn hier verscheidene pisten waarop ze zich kunnen uitleven, maar ook de kinderen hebben hier de tijd van hun leven in de skischolen. Daarnaast is het al genieten wat de klok slaat tijdens de après-ski, maar kan je je ook laten overdonderen door de prachtige natuurlandschappen tijdens een van de verschillende winterwandelingen. Verder heeft het nationale park Hohe Tauern een centrum geopend in deze gemeente om nog eens de nadruk te leggen op de pracht van de natuur.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

789 m

Aantal km piste

145 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6562-4292

E-mail: info@mittersill-tourismus.at

Website: www.mittersill.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Mittersill staan de ski-instructeurs van de twee skischolen volledig klaar om je tijdens je leerproces te begeleiden en ervoor te zorgen dat tegen het einde van jouw vakantie je alle basisvaardigheden beheerst. Voor een groepsles als skiër schommelen de prijzen voor een dag les tussen de 45 en 55 euro. Voor snowboarders zijn er enkel cursussen mogelijk in Stefan's Schischule en daar komt de prijs neer op 40 euro voor een halve dag. De persoonlijke begeleiding is wel mogelijk in de twee scholen, daarvoor vragen ze voor 4 uur les tussen de 165 en 185 euro. In Jungwirth liggen de tarieven wat lager, maar zijn er ook wat minder mogelijkheden voor de snowboarders.

Kinderinfo

In de twee scholen zijn er opvangmogelijkheden voor de kinderen. Zo is er Dinoland waar jouw kinderen op de pisten kunnen vertoeven, maar niet enkel de theorie aangeleerd krijgen. Aan de hand van leuke uitdagingen en spelletjes leren ze immers de technieken spelenderwijs onder de knie te krijgen. Ook voor de kinderen die tijdens de middag onder toezicht moeten blijven, staan de instructeurs paraat en voorzien ze voor hen een lekkere lunch. Een volledige dag op de pisten en tijdens de middag ook opgevangen worden, komt echter al gauw neer op 54 euro. Ook in de andere skischool zijn er deze faciliteiten in de Kinderschischule. Hier betalen ze echter 60 euro per dag.

Activiteiten

Als de verschillende afdalingen je niet dagelijks kunnen bekoren zijn er nog altijd de talloze activiteiten in de het dorp waarmee je jouw dagen kan opvullen. Zo zijn er voor de avonturiers een SkyGlider en Airboardbahn, maar ook de vrouwen komen in deze gemeente niets tekort. Voor hen zijn er namelijk verschillende winkeltjes aanwezig en zo kunnen ze gemakkelijk de tijd uit het oog verliezen tijdens een shopnamiddag. Bovendien kan je ook nog altijd gaan schaatsen, een rit met de paardenslee maken en een duik in het zwembad nemen.

Sport & Fitness

Beginners en lichtgevorderden kunnen in het Oostenrijkse skigebied Kitzbühel & Kirchberg hun hart ophalen op de talrijke afdalingen van het pistenetwerk van 168 kilometer. Bovendien hebben de snowboarders in dit gebied nog wat extra uitdagingen met de twee funparken en de quarterpipe waarin ze hun grenzen kunnen verleggen. Daarnaast worden de langlaufers hier ook duchtig in de watten gelegd en ook zij kunnen op de latten genieten van voldoende afwisseling tijdens hun vakantie met maar liefst 118 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In discotheek Kogler kan je tot in de vroege uurtjes op de dansvloer blijven staan, maar dat is niet de enige plaats waar je in Mittersill naartoe kan trekken. Ga ook iets drinken in Bar Kramer of rust tijdens het skiën en snowboarden even uit in een van de verschillende skihutten. Maar laat je niet alleen meeslepen door het nachtleven, in Mittersill kan je ook een prachtige avond op restaurant doorbrengen en de dag afsluiten met een culinair hoogtepunt.

Afstand tot Brussel

943 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?