Home » Frankrijk » Skidorp Montchavin Les Coches print deze pagina
icon skigebied Montchavin Les Coches

Skidorp Montchavin Les Coches (Frankrijk)

Algemene info

Respectievelijk op 1200 en 1400 meter hoogte bevinden zich de zonnige dorpjes Montchavin en Les Coches. Beide werden enkele jaren geleden geclusterd en bieden tegenwoordig een uitgebreide pistekeuze en een gevarieerde waaier aan sportmogelijkheden. Zoals het aanzicht van dit charmante oord je wel doet vermoeden, is het er ook zeer gastvrij en kindvriendelijk ingesteld. Leuk voor de hele familie of voor een groep vrienden onder elkaar. Enkelingen komen in de après-ski zonder twijfel vriendelijke gezichten tegen om mee te verbroederen, al dan niet van inheemse aard. 

Skigebied

Paradiski

Hoogteligging dorp

1450 m

Aantal km piste

225 km in skigebied Paradiski

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
170 166 89 58 66 17 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Montchavin Les Coches
Tel. 0033-479-078282
info@montchavin-lescoches.com
www.montchavin-lescoches.com

Skischolen

Drie skischolen met zestig leraren en een oefenweide aanwezig. De cursussen duren zes dagen en kosten gemiddeld 100 euro. Een schappelijke prijs voor de 18 uur professionele begeleiding die je krijgt. 

Kinderinfo

Er is in Montchavin een kinderopvang, een skikinderopvang, een babylift, een kinderkaroussel, een lopende bandlift en kinderanimatie in het centrum voorzien. De laatste generaties zullen dus niks te kort komen hier.

Sport & Fitness

Sporten doen gasten door te skiën, rodelen, langlaufen, zwemmen, schaatsen, snowboarden, wandelen en een deelname aan de fakkeltochten. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Erg bescheiden in dit dorp, het zal hier vooral om de sport moeten draaien als je er een verblijf boekt. Gezelligheid na de uren op de piste kun je wel terugvinden in de dertien restaurants, zes bars, tearoom, disco en bioscoop. 

Afstand tot Brussel

987 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon op 200 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Landry op 7 km afstand (met busverbinding)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?