Home » Oostenrijk » Skidorp Nesselwängle print deze pagina
icon skigebied Nesselwängle

Skidorp Nesselwängle (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse skidorp Nesselwängle staan de deuren wagenwijd open voor de families en gezinnen die een rustige wintervakantie willen spenderen. De gemeente wordt omringd door de bergen Rote Flüh (2108 m) en Gimpel (2137 m) en daardoor kan je hier alleen al genieten van de prachtige natuur. In dit rustig gebied kan je naar hartenlust skiën en snowboarden en wordt je 's avonds niet opgeschrikt door lawaai en rumoer in de straten aangezien er amper après-skimogelijkheden zijn. Wel kunnen jouw kinderen hier lekker verwend worden in de skischool en tijdens de filmnamiddag. Ook in de zomer zullen ze zich hier niet gauw vervelen met de speeltuin in de buurt.

Skigebied

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

Hoogteligging dorp

1147 m

Aantal km piste

74 km in skigebied Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
29 23 9 15 7 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5675-8271

E-mail: info@tannheimertal.com

Website: www.tannheimertal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In de skischool van Nesselwängle kunnen wintersporters vanaf nul beginnen en het snowboarden of skiën aanleren, maar de gevorderden kunnen evenzeer hun technieken hier bijschaven. Voor een groepsles betaal je als skiër 74 euro, voor snowboarders is het nog iets duurder en komt de prijs neer op 79 euro. De privélessen kosten dan weer 99 euro per dag en lijken in verhouding vrij goedkoop, maar de groepslessen duren enkele dagen. Hoeveel precies wordt er echter niet bij verteld. Voor elke extra persoon die nog deelneemt aan de individuele begeleiding moet er nog eens 8 euro worden bijbetaald.

Kinderinfo

In de skischool is er voor de allerkleinsten ook een speciaal programma voorzien zodat ook zij de wintersport op hun tempo kunnen aanleren en toch nog ontzettend veel plezier beleven. In kleine groepjes worden ze door een professionele leraar begeleid en leren ze ook rijden met de Eisbärexpress. Ook wanneer de wolken over het skidorp heen trekken, hoeven de ouders zich geen zorgen te maken. Er is voor de kinderen ook nog een ruimte voorzien waarin dat ze binnen kunnen spelen. Als je kinderen nog geen volledige dag op de pisten kunnen doorbrengen, kunnen ze ook kiezen voor een cursus van 2 uur. Daarvoor moet je 26 euro per dag neertellen. Als ze bovendien tijdens de middag onder toezicht moeten blijven, zijn ze voor 9 euro welkom.

Activiteiten

In de Oostenrijkse gemeente kan je rodelen, een rit met de paardenslee maken en de ongerepte natuur verkennen met een van de winterwandelingen. Verder kan je hier met de hele familie kennismaken met Tanni de eekhoorn. Tijdens de zomer kunnen kinderen zich ook uitleven op de Waldspielplatz met verscheidene schommels, een glijbaan en een kabelbaan. Ga ook eens op museumtoer in de winterperiode om de culturele gebruiken van de streek verder te ontdekken.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp maakt deel uit van het Tannheimer Tal en daardoor hebben vakantiegangers in deze gemeente toegang tot 71 kilometer aan pisten. Er zijn voornamelijk rode en blauwe afdalingen voorzien in deze regio. De snowboarders kunnen bovendien het beste van zichzelf laten zien in de twee funparken, de quarterpipe en de halfpipe. Langlaufers zullen bovendien in dit gebied tijd tekort hebben met maar liefst 200 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een uitgaansleven is zo goed als niet aanwezig in deze regio, je kan in het dorp in welgeteld een café iets gaan drinken. Natuurlijk kan het daar behoorlijk gezellig worden wanneer alle inwoners en toeristen zich daar verzamelen. Verder zijn er nog enkele restaurants in Nesselwängle waar je van de traditionele Oostenrijkse keuken kan proeven.

Afstand tot Brussel

784 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Memmingen

Dichtstbijzijnde treinstation

Reutte

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?