Home » Oostenrijk » Skidorp Obergurgl-Hochgurgl print deze pagina
icon skigebied Obergurgl-Hochgurgl

Skidorp Obergurgl-Hochgurgl (Oostenrijk)

Algemene info

Obergurgl-Hochgurgl photo, copyright:

Obergurgl & Hochgurgl zijn het hoogst gelegen kerkdorp en het hoogst gelegen hoteldorp van Oostenrijk. Hier kan je even al je zorgen vergeten en de stress van je af laten glijden tijdens jouw momenten op de pisten. Voor de skiërs en snowboarders valt hier immers genoeg te beleven met 110 kilometer pisten. Bovendien kunnen ze in deze gemeenten ook ontspannen in een van de vele pubs en bars. Maar in deze regio ligt de nadruk vooral op de traditionele wintersporten, daarnaast zijn er slechts enkele activiteiten waaraan je kan deelnemen.

Skigebied

Ötztal: Obergurgl-Hochgurgl

Hoogteligging dorp

2150 m

Aantal km piste

110 km in skigebied Ötztal: Obergurgl-Hochgurgl

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 55 20 9 8 7 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-57200-100

E-mail: info@obergurgl.com

Website: www.obergurgl.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Deze Oostenrijkse gemeenten hebben twee skischolen waar zowel beginners als gevorderden naartoe kunnen om de wintersport beter te leren beheersen. Skiërs kunnen hier een groepsles volgen voor ongeveer 60 euro per dag. De snowboarders moeten heel wat meer betalen voor hun cursussen. Zo betalen ze 72 euro per dag als ze 4 uur per dag op hun board willen staan. Als je liever een individuele begeleiding krijgt, zal de eindsom neerkomen op 233 euro per dag. Voor elke persoon die nog extra deelneemt aan deze privécursus, moet je nog 20 euro extra betalen.

Kinderinfo

In de skischool kunnen kinderen vanaf vier jaar terecht om een fijne tijd op de pisten te beleven. Je begint hier in kleine groepjes van maximum 4 personen en tijdens de middagpauze kunnen de kinderen ook in de opvang blijven onder het toezicht van de professionele instructeurs. De tarieven van de skilessen voor kinderen stemmen bovendien overeen met de cursussen voor volwassenen, maar voor de kinderen zijn de lessen wel aangepast op hun niveau. Voor 61 euro per dag kunnen de kinderen zich tijdens de wintervakantie hier amuseren. Om tijdens de middag ook nog eens opgevangen te worden, moeten de ouders nog eens 15 euro per dag betalen.

Activiteiten

Naast de pisten kan je ook nog jouw dagen opvullen met tal van activiteiten. Je kan hier gaan schaatsen, kegelen, paardrijden, golfen of een prachtige winterwandeling maken in de ongerepte natuur. Verder staat er niets gepland op de evenementenkalender tijdens de wintermaanden.

Sport & Fitness

De dorpen Obergurgl & Hochgurgl liggen in het gelijknamige skioord op een sneeuwzekere hoogte waardoor je tot april verzekerd ben van een laagje sneeuw. De skiërs en snowboarders hebben in deze regio geen reden tot klagen met 110 kilometer pisten. Zowel voor de beginner als voor de gevorderden zijn er in deze regio uitdagingen genoeg op de afdalingen. De snowboarders kunnen bovendien hun kunsten tonen in het funpark. Voor de langlaufers zijn er echter heel wat minder mogelijkheden in het gebied. Er zijn amper 12 kilometer loipen aanwezig.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hoewel er in de dorpen veel rust heerst, kan je toch eens flink doorzakken en een stapje in de wereld zetten in deze gemeenten. Zo kan je een pauze nemen in Toni's Almhütte, maar ook naar de pubs Josl's Country Saloon en the African Bar trekken.  Voor minder exotische taferelen kan je de Tiroolse sfeer opsnuiven in Austria Keller. Verder kan je ook van de Oostenrijkse keuken genieten in tal van restaurants.

Afstand tot Brussel

658 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Ötztal-Bahnhof

excerpt of article here.

Weersinfo

Hotels/huurobjecten

Naam Sterren
Hotel Riml thumbnail Hotel Riml

Hotel Riml is het hoogst gelegen viersterren S-hotel in de Alpen. Dit verblijf ligt direct aan de skipiste van Obergurgl-Hochgurgl op maar liefst 2200 meter boven de zeespiegel.

4 sterren

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?