Home » Oostenrijk » Skidorp Obsteig am Sonnenplateau print deze pagina
icon skigebied Obsteig am Sonnenplateau

Skidorp Obsteig am Sonnenplateau (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Obsteig am Sonnenplateau biedt voor gezinnen en beginners een topvakantie aan. In dit zonnige oord ligt de sneeuw van december tot april op je te wachten. Je kan in de skischool een zekere basis aanleren die je nadien zelf op de pisten kan blijven trainen. Net zoals de kinderen dat ook kunnen doen, zij kunnen bovendien in enkele hotels worden opgevangen. Het pistenetwerk van 5 kilometer is ideaal om een goed overzicht te bewaren op de brede afdalingen en ook ernaast kan je genieten van een gezellige tijd in een van de bars. Een bruisend nachtleven hoef je hier echter niet te verwachten.

Skigebied

Sonnenplateau

Hoogteligging dorp

1100 m

Aantal km piste

5 km in skigebied Sonnenplateau

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
5 0 0 1 1 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5264-8106

E-mail: info@mieminger-plateau.at

Website: www.mieminger-plateau.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In de Oostenrijkse gemeente is er een skischool gevestigd waar je de nodige lessen kan volgen en in geen tijd omgetoverd wordt tot een echte professional. Skiërs die een dag op de pisten wil vertoeven onder begeleiding betalen 45 euro. Op het eerste gezicht lijkt dat een goedkope formule, maar onthoudt vooral dat je voor deze prijs 2 uur les krijgt. Ook snowboarders kunnen voor dat tarief in groep begeleid worden. Wie daarentegen niet houdt van pottenkijkers kan nog altijd kiezen voor privélessen en daarvoor 100 neertellen. Ook hier weer geldt dat voor 2 lesuren. Per persoon die erbij komt, moet je bovendien nog eens 15 euro betalen. Verder kan je in deze school nog leren langlaufen en wordt er ook materiaal verhuurd.

Kinderinfo

In deze skischool kunnen kinderen vanaf 4 jaar ook terecht om voor de eerste keer de sneeuwmat te betreden. Hoewel de prijs van de kinderlessen overeenstemt met die van de cursussen voor volwassenen, ziet het programma er toch wat anders uit en worden de kinderen hier op hun niveau begeleid door professionele leraren. De kinderen leren op een ludieke manier de sport aan en moeten slechts 2 uur per dag op de pisten vertoeven. Over een middagopvang wordt echter niets vermeld. Als jouw kinderen nog niet klaar zijn om op de latten te staan kunnen ze ook in de kinderopvang in het dorp verblijven, maar die zijn voornamelijk gebonden aan hotels. Het hangt dus af van de plek waar je logeert om te kunnen rekenen op opvang.

Activiteiten

Omdat het aantal pisten je niet achterover doet vallen, heeft Obsteig nog enkele activiteiten achter de hand om je een afwisselende vakantie te geven. Zo kan je in deze prachtige omgeving een winterwandeling maken, maar ook een romantische rit met de paardenslee doen. Verder is het mogelijk om met een Vital-Coach op pad te gaan en helemaal in het reine te komen met jezelf.

Sport & Fitness

Zoals de naam al doet vermoeden ligt Obsteig am Sonnenplateau in een zonnig skigebied. Op de sneeuwzekere hoogte tussen 1031 en 1300 meter zijn de mogelijkheden voor de snowboarders en skiërs wat beperkt. In totaal zijn er immers maar 5 kilometer aan pisten voorzien en dat zijn enkel blauwe afdaling. Natuurlijk is dit daardoor een geschikte plek voor beginners en families met gezinnen. Zij kunnen op hun eigen tempo de wintersport onder de knie krijgen en ze worden niet altijd gestoord door de andere winterporters. Voor de langlaufers valt er in deze omgeving wel wat meer te beleven en zij kunnen zich te goed doen aan het loipenetwerk van 60 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ga echter niet elke avond braafjes naar het hotel wanneer de zon stilaan ondergaat. Durf ook eens het nachtleven te verkennen. De echte feestvierders zullen hier wat op hun honger blijven zitten, maar wie houdt van gezelligheid kan hier zeker terecht. Er zijn in Obsteig namelijk enkele leuke adresjes waar je iets kan gaan drinken. Verder zijn er nog een tiental restaurants waar je de lokale lekkernijen kan proeven en heerlijk kan dineren.

Afstand tot Brussel

830 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Telfs

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?