Home » Oostenrijk » Skidorp Oetz im Ötztal print deze pagina
icon skigebied Oetz im Ötztal

Skidorp Oetz im Ötztal (Oostenrijk)

Algemene info

Oetz was het eerste Oostenrijkse skidorp in het gebied Ötztal en het is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar de gezinnen en families met open armen worden ontvangen. Niet alleen op de pisten kunnen ze zich wagen aan verschillende afdalingen. Ook in het dorp zelf valt er genoeg te beleven en is de authenticiteit nog steeds bewaard gebleven. Daarnaast kan je nog altijd even al je zorgen vergeten tijdens een heerlijke diner of afzakken naar de bars om een wilde avond door te brengen. Maar er wordt hier ook bijzonder goed voor de kinderen gezorgd in een van de vele Kinderclubs.

Skigebied

Ötztal: Oetz-Hochoetz

Hoogteligging dorp

820 m

Aantal km piste

34 km in skigebied Ötztal: Oetz-Hochoetz

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
13 17 4 4 5 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-57200-500

E-mail: oetz@oetztal.com

Website: www.oetz.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

In de Oostenrijkse gemeente heb je de keuze uit 3 verschillende skischolen om je vaardigheden bij te schaven. Zo kan je een groepsles als skiër volgen en betaal je daarvoor tussen de 40 en 50 euro. Bovendien kunnen ook snowboarders hier een cursus volgen. Voor 2 uur les per dag schommelen de prijzen dan weer tussen de 35 en 40 euro. Als je liever een persoonlijke begeleiding wil krijgen, is dat eveneens mogelijk in al deze scholen. Zo bedraagt de prijs 180 euro voor een volledige dag op de pisten, maar je kan ook kiezen voor minder uren om de prijs wat te drukken. Verder moet je voor elke persoon die erbij komt nog eens 20 euro op de tafel leggen.

Kinderinfo

Gezinnen hoeven niet te vrezen voor opvangmoeilijkheden in deze omgeving. Doordat er net 3 skischolen aanwezig zijn, mogen ze er ook vanuit gaan dat de kinderen hier een prachtige tijd kunnen doorbrengen. Bobo is namelijk weer van de partij in de Kinderclub waar jouw kroost op een spelende manier de wintersport aangeleerd krijgt. De professionele instructeurs zien er niet alleen op toe dat je de correcte bewegingen maakt, maar ook dat je massa's plezier hebt. Bovendien kunnen jouw kinderen tijdens de middagpauze ook in deze school verblijven en krijgen ze een lunch geserveerd. Kinderen vanaf 4 jaar zijn hier welkom. Een skiles kost de ouders 40 euro en voor de middagopvang komt er nog eens 10 euro bij. In Skischule Oetz is Bobo eveneens aanwezig en in Skischule Mali zijn de kinderen ook meer dan welkom.  

Activiteiten

In Oetz hoef je echter niet dagelijks op de latten te staan om een geweldige vakantie te beleven. In de zomermaanden kan je op het grootste meer van Ötztal, Piburger, heel wat waterpret beleven. Als je op wintervakantie komt, moet je daarentegen zeker eens door het dorpscentrumwandelen. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de gebouwen immers zo goed als onveranderd gebleven. Verder is er nog het Tower museum waar je de geschiedenis van het dorp van de Romeinse tijd tot nu kan ontdekken. Daarnaast kan je hier ook een gezellige shopnamiddag houden, maar ook de sportievelingen zullen zich hier niet vervelen. Zij kunnen een winterwandeling maken of ijsschaatsen.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente  is het enige dorp in het skigebied Ötztal. Daar kunnen beginners en gezinnen hun hart ophalen met een pistenetwerk van 34 kilometer. Door dit bescheiden aanbod kunnen de ouders namelijk zonder zorgen skiën of snowboarden en hun kinderen geregeld in de gaten houden. Bovendien zijn er voornamelijk eenvoudige en middelzware afdalingen voorzien in deze regio waardoor je geen professional hoeft te zijn om aan wintersport te doen. Voor de snowboarders is er wel nog een funpark waar ze zich helemaal in kunnen uitleven. Voor de langlaufers hebben ze in het skioord dezelfde gedachtegang gevolgd en hen een loipenetwerk van 26 kilometer gegeven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Laat je volledig gaan in café Tyrol, de Taxi bar en Grappa. In Oetz kan je niet alleen de nodige vaardigheden leren in de skischool, je kan er ook tot rust komen in een van de talrijke bars en pubs. Hier bepaal je zelf hoe wild jouw nacht kan worden. Zo zijn er ook enkele discotheken waar je tot in de vroege uurtjes op de dansvloer kan staan. Maar om het wat rustiger te houden kan je ook eens in de pianobar gaan genieten van de prachtige muziek. Als je bovendien houdt van de Oostenrijkse keuken, dan kan je naar een van de tientallen restaurants trekken. Ben je nog niet bekend met de traditionele gerechten, dan wordt het in Oetz hoog tijd om een paar culinaire hoogstandjes te proeven.

Afstand tot Brussel

889 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Ötztal-Bahnhof

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?