Home » Oostenrijk » Skidorp Piesendorf print deze pagina
icon skigebied Piesendorf

Skidorp Piesendorf (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land ligt het makkelijk bereikbare Piesendorf waar je niet ver van Kaprun en Zell am See verwijderd bent. Voor een plezierige tijd op de pisten is er in Europa Sportregion bovendien alles wat je maar wensen kan en in de gemeente ligt bovendien nog het beste funpark van de deelstaat. Kortom snowboarders zullen hier de tijd van hun leven kunnen spenderen. Verder moet je vooral naar de omliggend gemeenten trekken voor wat leuke activiteiten, maar die extra kilometers zijn zeker de moeite als je ziet wat er daar op je ligt te wachten.

Skigebied

Europa Sportregion

Hoogteligging dorp

785 m

Aantal km piste

138 km in skigebied Europa Sportregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 49 32 20 17 8 4 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-6549-72390

E-mail: info@piesendorf.at

Website: www.niedernsill.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In deze Oostenrijkse gemeente kan je terecht in de skischool om langzaamaan een echte professional te worden. Voor een groepsles betaal je als skiër en snowboarder volstaat 48 euro per dag. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een persoonlijke begeleiding. Daarvoor is het tarief al wat duurder en komt de prijs echter neer op 185 euro. Elke extra persoon kost je bovendien nog eens 20 euro. Verder is het ook mogelijk om al het nodige materiaal te huren in deze school om je outfit zo te vervolledigen.

Kinderinfo

Jouw kinderen zijn vanaf drie jaar eveneens welkom in deze skischool en mogen dagen vullen in het Podo-Kinderland. Daar is een oefenweide voor hen aanwezig met tal van hindernissen zodat ze op een leuke manier de nodige technieken onder de knie krijgen. De kinderen krijgen tijdens hun momenten op de pisten ook een gratis helm om ervoor te zorgen dat ze alvast veilig aan het sporten zijn. Tijdens de middag kunnen ze bovendien opgevangen worden en krijgen ze een lunch voorgeschoteld als de ouders 9 euro extra betalen. De prijs voor de skilessen stemt dan weer overeen met die van de volwassenen. Het komt namelijk neer op 48 euro per dag.

Activiteiten

In deze gemeente kan je prachtige winterwandelingen maken en ook de natuur verkennen via een rit met de paardenslee. Daarnaast kan je in deze regio ook de zoo gaan bezoeken in Salzburg of naar de Krimml watervallen gaan kijken. Verder kunnen de motorliefhebbers hun hart nog ophalen in het Motormuseum. Tijdens de zomermaanden kan je bovendien nog klimmen, paragliden en raften.

Sport & Fitness

Voor de wintersporter valt er in deze omgeving heel wat te beleven. Piesendorf maakt namelijk deel uit van het Oostenrijkse skigebied Europa Sportregion. Toeristen kunnen hun dagen daardoor gemakkelijk vullen op 138 km aan pisten. Er is een gelijkwaardige verdeling tussen de niveau's waardoor er voor elk type wintersporter hier genoeg uitdagingen zijn. De snowboarders hoeven zich bovendien niet te beperken met alleen op de pisten te vertoeven. Voor hen zijn er namelijk nog talloze funparken en enkele half- en quarterpipes voorzien. Daarnaast kunnen ook de langlaufers zich te goed doen aan 58 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Piesendorf staan de kelners je op te wachten in hun restaurants, want hier kan je genieten van verschillende keukens. Zo krijg je in deze gemeente zowel internationale gerechten voorgeschoteld als Oostenrijkse specialiteiten. Verder kan je in slechts een café iets gaan drinken waardoor het nachtleven niet echt om over naar huis te schrijven is, maar je bent hier dus wel verzekerd bent van een goede nachtrust.

Afstand tot Brussel

960 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Piesendorf

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?