Home » Oostenrijk » Skidorp Pitztal print deze pagina
icon skigebied Pitztal

Skidorp Pitztal (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse Pitztal liggen nog eens vier kleine dorpjes waar je niet alleen op de pisten een heerlijke tijd kan doorbrengen, maar ook de omgeving als overweldigend decor voor jouw heel wat in petto heeft. Zo kan je hier wandelen tegen de sterren op, maar ook geregeld een pauze nemen in een bar of café, zoals de echte wandelliefhebbers het maar al te graag hebben. Daarnaast kunnen gezinnen hier zonder problemen met hun kinderen naartoe trekken, want voor elke leeftijd zijn er wel aangepaste voorzieningen in dit gebied.

Skigebied

Pitztal

Hoogteligging dorp

880 m

Aantal km piste

93 km in skigebied Pitztal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 63 16 8 8 4 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5414-86999

E-mail: info@pitztal.com

Website: www.pitztal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In de Oostenrijkse gemeente hoef je geen professional te zijn om naar deze vakantieplek te komen, hier kan je namelijk in een van de twee sksischolen de nodige lessen volgen. Zo kunnen skiërs voor 55 euro een dag op de pisten begeleid worden in groep. Verder zijn ook de snowboarders meer dan welkom en kunnen ook zij de nodig basisvaardigheden aanleren voor 62 euro per dag. Als je daarentegen niet graag in groep nieuwe technieken onder de knie wil krijgen, kan je ook 200 euro op de tafel leggen en in ruil daarvoor 4 uur per dag door een persoonlijke instructeur begeleid worden.

Kinderinfo

Voor jouw kinderen kan de pret bovendien niet op. De allerkleinsten kunnen in de peuterspeelzaal uren spelen en kleuren. Wanneer jouw telgen al wat groter zijn, kunnen ze in het Bambinipark gebruik maken van de klimmuur en de glijbaan. Bovendien kunnen ze de mascotte Pitzi leren kennen. Zo'n hele dag opvang komt bovendien neer op 34 euro. Verder kunnen ze ook kennismaken met de wintersport tijdens de Bambini-ski-beginnerscursus en kunnen ze in het kinderpark grootse sneeuwavonturen beleven voor eveneens 34 euro per dag. Vanaf vijf jaar kunnen de kinderen bovendien aan de skilessen voor beginners deelnemen.  

Activiteiten

Dat de prachtige omgeving zich leent voor magnifieke winterwandelingen zal niemand verbazen, daarom prijken op de evenementenkalender ook talloze georganiseerde wandelingen, wandeldagen en zelf een wandelwedstrijd. Verder zal het natuurpark Kaunergrat je volledig betoveren en kan je hier ook boogschieten, kegelen en een rit met de arrenslee maken. De waaghalzen kunnen bovendien proberen te ijsklimmen, paragliden of deltavliegen.

Sport & Fitness

Het skigebied van Pitztal zorgt ervoor dat de wintersporters hun dagen gemakkelijk kunnen vullen met het pistenetwerk van 93 kilometer. Voor elke wintersporter zijn er genoeg afdalingen in deze regio dankzij de evenredige pisteverdeling. Verder hebben de snowboarders hier genoeg om handen met nog eens twee funparken en twee halfpipes. Maar in deze Oostenrijkse gemeente is het rijk niet alleen voor de snowboarders en skiërs. Ook langlaufers kunnen hier een prachtige vakantie spenderen met maar liefst 69 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Pitztal kunnen ze feestvieren als geen ander. Vooral in Jerzens zijn er onnoemelijk veen skihutten, bars en pubs waar je met vrienden tot in de vroege uurtjes aan de toog kan blijven hangen. Verder heeft St. Leonhard ook heel wat in petto op het vlak van après-ski en moet je zeker eens in café Bistro, Hexenkessl, Affenstall en Schwalbennest langsgaan. Hier kan je bovendien niet alleen de stubes induiken na een vermoeiende dag op de pisten, het is evenwel ook mogelijk om je culinair te laten verwennen. Met bijna 50 restaurants in de streek kan je je aan alles verwachten.

Afstand tot Brussel

849 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Imst-Pitztal

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?