Home » Oostenrijk » Skidorp Ramsau-Dachstein print deze pagina
icon skigebied Ramsau-Dachstein

Skidorp Ramsau-Dachstein (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de voet van de Dachstein Gletscher vind je de Oostenrijkse gemeente Ramsau waar gezinnen met kinderen meer dan welkom zijn. Voor hen zijn er namelijk verschillende opvangmogelijkheden in een van de vijf skischolen. Ouders kunnen hier een zorgeloze tijd op de pisten doorbrengen en als ze de wintersport nog wat beter willen beheersen kunnen ze altijd eens in de skischool wat extra lessen volgen. Maar het skidorp bezorgt je ook een plezierige tijd naast de pisten in een van de talrijke cafés en restaurants. Maar er is ook het klimpark Forest Park en Ramsau Beach waar je naar hartenlust kan zwemmen.

Skigebied

Dachstein-Tauern Region

Hoogteligging dorp

1300 m

Aantal km piste

183 km in skigebied Dachstein-Tauern Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
55 109 19 52 23 7 3 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3687-81833

E-mail: info@ramsau.com

Website: www.ramsau.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Besluit nooit zomaar halsoverkop om lessen te nemen als je er niet volledig achterstaat, daarom heeft deze gemeente 4 skischolen en een snowboardschool waar je uit kan kiezen om zo een gefundeerde beslissing te maken. De snowboarders kunnen ook terecht in deze scholen, maar in Blue-Tomato krijgen ze alle aandacht die ze zich maar kunnen wensen. Het kost hen slechts 48 euro als ze in 2,5 uur tijd de technieken willen beheersen. Bovendien kunnen ze in deze school ook het nodige materiaal huren. Als skiër kan je dan weer een halve dag les volgen voor gemiddeld 36 euro per dag of opteren voor 4 uur les en dan schommelt de prijs rond de 49 euro. Om een individuele begeleiding te krijgen, variëren de tarieven dan weer tussen de 170 en 175 euro.

Kinderinfo

Ook je kinderen verdienen de best mogelijke verzorging en zij hebben eveneens de keuze uit de verschillende skischolen om de leukste opvang te hebben. Zo is er Kali's Snowland waar kinderen zich op de oefenweide kunnen uitleven en er ook een magisch tapijt, kindercarrousel en aparte lift beschikbaar zijn. Skischool Pitzer heeft voor de allerkleinsten dan weer een crèche waarin ze kunnen verblijven en ook een skiaanbod voor de iets oudere kinderen. Zij kunnen op de pisten de wintersport op een spelende wijze aanleren. Voor gemiddeld 32 euro per dag kunnen jouw telgen een aangename tijd op de pisten doorbrengen en als je nog eens 10 euro bijbetaalt, krijgen ze ook een heerlijke lunch voorgeschoteld. 

Activiteiten

De nadruk in deze omgeving ligt voornamelijk op de traditionele wintersporten, maar met zo'n prachtige omgeving kan je bijna niet anders dan de natuur intrekken. Daar speelt het toerisme dan ook handig op in door een uitgebreid wandelnetwerk aan te bieden. Zowel een avontuurlijke trektocht als een sneeuwschoenwandeling behoren hier tot de mogelijkheden. Bovendien wordt er ook aan de kinderen gedacht en kunnen ze behalve in de skischolen ook in het langlaufpark terecht. Verder moet je zeker eens het Forest Park uitproberen en een duik nemen in Ramsau Beach.

Sport & Fitness

Ramsau maakt deel uit van het immense skigebied Dachstein-Tauern Region waar je als langlaufers achterover zal vallen. Voor hen zijn er maar liefst 350 kilometer aan loipen beschikbaar, ze zullen hun dagen tijdens deze wintervakantie gemakkelijk kunnen vullen dankzij dit ruime aanbod. Verder hebben ook de skiërs en snowboarders geen reden tot klagen in de skiregio omdat ze een afwisselende reis kunnen spenderen op het pistenetwerk van 183 kilometer. Hoewel er voornamelijk rode en blauwe afdalingen aanwezig zijn, heeft de professionele skiër of snowboarder nog steeds genoeg uitdagingen met 20 verschillende pisten. Daarnaast heeft het gebied voor de snowboarders nog heel wat in petto. Zij kunnen zich namelijk te goed doen aan  zes funparks, twee quarterpipes en vier halfpipes.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Niet alleen de skischolen zijn goed vertegenwoordigd, ook voor de bars en pubs is er een groot aanbod in deze gemeente. Hier kan je na een vermoeiende dag op de pisten heerlijk tot rust komen in een van de gezellige cafés. Verder heb je voor de wijnliefhebbers nog enkele wijnbars die ze zeker niet zomaar links mogen laten liggen en de echte fuifbeesten kunnen hun hipste moves uittesten op de dansvloer van de plaatselijke discotheken. Maar bovenal is het hier op culinair vlak puur genieten. In een van de tientallen restaurants kan je namelijk de dag afsluiten met een overheerlijk Oostenrijks gerecht.

Afstand tot Brussel

1003 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Schladming

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?