Home » Oostenrijk » Skidorp Reith bei Kitzbühel print deze pagina
icon skigebied Reith bei Kitzbühel

Skidorp Reith bei Kitzbühel (Oostenrijk)

Algemene info

In Tirol ligt de Oostenrijkse gemeente Reith in de schaduw van de Kitzbühel te pronken. Deze pittoreske gemeente kan het zich veroorloven om naast de pisten geen overweldigend aanbod te presenteren doordat het in de skiregio Kitzbühel & Kirchberg gevestigd is. Skiën en snowboarden was nog nooit zo leuk dankzij de talloze afdalingen. Ook langlaufers komen hier bovendien aan hun trekken. Maar om toch even stoom af te laten van een vermoeiende dag op de latten is de bar niet waar je moet zijn. Vergeet daarentegen al je zorgen in de sauna.

Skigebied

Kitzbühel & Kirchberg

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

145 km in skigebied Kitzbühel & Kirchberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
67 78 23 16 29 7 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5356-6666035

E-mail: info@kitzbuehel.com

Website: www.kitzbuehel.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Reith staan meer dan 100 professionele instructeurs klaar om jouw gezin en de andere vakantiegangers ter hulp te schieten. Zij kunnen je immers de nodige technieken aanleren opdat je op het einde van jouw wintervakantie een echte professional wordt. Voor een groepsles betaal je als skiër 55 euro, snowboarders hoeven niet zoveel te betalen. Zij kunnen voor 40 euro de sneeuwmat al betreden, maar ze krijgen ook 2 uur minder les per dag. Verder kan je ook kiezen voor een individuele begeleiding en dan komt de prijs voor een dag al gauw neer op 190 euro. Elke persoon die erbij komt, kost je nog eens 25 euro. Toch kan je de prijs hier wat drukken door geen volledige dag op de latten te staan.

Kinderinfo

Jouw lievelingen kunnen vanaf 2 jaar eveneens terecht in de skischool. Toch hoeven ze niet onmiddellijk de wintersport aan te leren en op de latten te gaan staan. Ze kunnen in de Bambiniclub een heerlijke tijd doorbrengen met de andere kinderen in de speelruimte. Daar hebben ze immers heel wat speelgoed en kleurtjes voor jouw telgen voorzien. Als ze toch gebeten zijn door het skiën kunnen ze op 3-jarige leeftijd al de overstap maken en een halve dag op de pisten begeleid worden. Als ze nog wat ouder zijn, kunnen ze al met een kleine basis de afdalingen trotseren en hun technieken zo verder ontwikkelen. Natuurlijk kan Bobo in de skischool niet ontbreken als mascotte. Voor jouw kleine spruiten zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen ze een oefendag inlassen om te kijken in hoeverre ze de wintersport aankunnen. De prijzen daarvoor variëren tussen de 15 en 35 euro, afhankelijk van de leeftijd. Als ze echter voltijds op de pisten vertoeven, komt de prijs gewoon terug neer op 55 euro. Middagopvang kost de ouders dan weer 8,5 euro.

Activiteiten

Als je ook een passieve sportfanaat bent, zal je tijdens de wintermaanden zeker de Snow Arena Polo World Cup weten te appreciëren. Ga mee in het publiek staan en geniet dagenlang mee van het evenement. Ruil de sneeuw ook even in voor ijs wanneer je in dit dorp een vakantie doorbrengt en ga schaatsen met het hele gezin. Verder kunnen de dames de winkels induiken of kan je je lekker laten verwennen in de sauna en helemaal tot rust komen met een deugddoende massage.

Sport & Fitness

In Reith kan je niet alleen de vaardigheden aanleren in de skischool, je kan ze ook rechtstreeks toepassen op de pisten. Het dorp ligt namelijk in het bekende skigebied Kitzbühel & Kirchberg en zodoende kunnen vakantiegangers in deze regio beschikken over maar liefst 168 kilometer pisten. Hoewel de afdalingen voornamelijk rood en blauw kleuren, hebben de gevorderden hier nog steeds uitdagingen genoeg met 27 zwarte pisten. Ook voor de snowboarders zijn er hier nog enkele extra voorzieningen. Zij kunnen namelijk het beste van zichzelf geven in de twee funparken en de halfpipe. Aan de langlaufers hebben ze in dit skioord eveneens gedacht. Op hen ligt er namelijk een loipenetwerk van 118 kilometer te wachten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze Oostenrijkse gemeente is er weinig sprake van een uitgaansleven met 5 cafés. De toeristen zullen hier zelden tot in de vroege uurtjes aan de toog hangen, maar hebben hier daarentegen wel de gelegenheid om gezellig iets te komen drinken en wat bij te praten met familie en vrienden. Dat hoeft zelfs niet in een bar of pub te zijn, want er zijn in deze omgeving ook 8 restaurants waar je de heerlijke Oostenrijkse keuken kan proeven en ook een aangename avond kan doorbrengen. Bezoek zeker eens Zur Andrea en Reitherwirt voor een culinair hoogstandje.

Afstand tot Brussel

906 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Kitzbühel

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?