Home » Oostenrijk » Skidorp Reutte print deze pagina
icon skigebied Reutte

Skidorp Reutte (Oostenrijk)

Algemene info

Vlakbij Lech is het Tiroolse skidorp Reutte gevestigd waar niet alleen skiërs en snowboarders, maar vooral langlaufers een topvakantie kunnen spenderen. Er is namelijk een uitgebreid netwerk van loipen voor hen beschikbaar zodat ze dagenlang in de prachtige natuur kunnen vertoeven. De berglandschappen zijn hier namelijk niet het enige dat je doet verstommen, ga ook eens langs de verschillende meren waaronder Plansee om even stil te worden van al deze schoonheid. Voor de beginners zijn er meer dan voldoende brede afdalingen op de pisten en zij kunnen zich bovendien verbeteren in de talrijke skischolen.

Skigebied

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

Hoogteligging dorp

854 m

Aantal km piste

74 km in skigebied Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
29 23 9 15 7 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5672-62336

E-mail: info@reutte.com

Website: www.reutte.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

De leergierige wintesporters zitten meestal niet gauw verlegen om extra lessen te volgen. Dat kan ook in Reutte doordat er in de het skidorp 2 skischolen aanwezig zijn. De skiërs kunnen er een groepsles volgen als ze dagelijks 47 euro op de tafel leggen. Snowboarders en ook langlaufer kunnen hier evenzeer lessen volgen. Zij kunnen daarentegen maximum 2 uur per dag les krijgen en dat kost hen ook heel wat minder. Zo komt de kostprijs neer op 32 euro per dag. Als je daarentegen opteert voor een individuele cursus schieten de tarieven wel de hoogte in en komt een dag les neer op 135 euro. Voor elke extra persoon die aan deze lessen deelneemt betaal je bovendien nog eens 20 euro bij.

Kinderinfo

Jouw kinderen kunnen bovendien ook lessen volgen in een van deze skischolen om zo van kindsbeen af op de latten te staan. Ze worden in kleine groepjes verdeeld door professionele begeleiders opdat ze niet uit het oog verloren kunnen worden. Er is op de oefenweide ook een lopende band lift waardoor de kleintjes gemakkelijk en snel tot bij de gewenste bestemming geraken. Verder is het aangewezen om tijdens de lessen ook een helm te dragen om de veiligheid volledig te kunnen verzekeren. Als je kiest voor deze lessen betaal je als ouders dagelijks 44 euro.

Activiteiten

Maak een romantische rit met de paardenslee of krijg een snelheidskick tijdens het rodelen, je hoeft niet dagelijk op de latten te staan in Reutte om een prachtige wintervakantie te beleven. Zo kan je ook gaan schaatsen in de sportarena of lange wandelingen afleggen in deze wondermooie omgeving. Verder kan je hier ook deelnemen aan een wielerwedstrijd of genieten van een concert van blaasmuzikanten en openen de cafés hun deuren voor het muziekfestival.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente is een van de drie skidorpen die in het Tannheimer Tal & Reutte ligt. In dit oord hebben snowboarders en skiërs de mogelijkheid om hun dagen te vullen op het pistenetwerk van 71 kilometer. Voor de vergevorderde wintersporters valt hier eerder weinig te beleven met de overwegend rode en blauwe afdalingen. Maar niet getreurd voor de snowboarders want zij kunnen het avontuur opzoeken in de twee funparken, de quarterpipe en de halfpipe. De langlaufers zijn hier echter de koning te rijk doordat ze over een paradijs van 200 kilometer loipen kunnen beschikken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Reutte start het feest 's middags en wordt dat doorgezet tot in de vroege uurtjes. Er zijn tal van bars en pubs waar je naartoe kan trekken om een wilde nacht te beleven. Toon bovendien eens je zangtalenten in Almrausch, maar als je het liever wat rustiger aan wil doen, kan je gewoon gezellig iets gaan drinken. Verder zijn er nog enkele discotheken waarin je je helemaal kan uitleven of je kan nog altijd een bezoekje brengen aan de pianobar. De Bourgondiërs zullen bovendien hun hart ophalen in Reutte aangezien er maar liefst 60 restaurants gevestigd zijn.

Afstand tot Brussel

802 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Reutte

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?