Home » Zwitserland » Skidorp Riederalp print deze pagina
icon skigebied Riederalp

Skidorp Riederalp (Zwitserland)

Algemene info

Riederalp is een gezinsvriendelijk, autovrij zomer- en wintervakantieoord in het mooie Oberwallis. Het is gelegen op een zonnige hoogvlakte te midden van het parkachtige landschap. Het vakantiedorp biedt bovendien toegang tot het eerste UNESCO wereldnatuurerfgoed van de Alpen bij de Aletschgletsjer. Een indrukwekkend panorama op de toppen van vierduizend meter van de Matterhorn en Dom is dan ook niet verwonderlijk vanuit dit punt. Oonderscheiden met het kwaliteitsmerk "Gezinnen welkom", beschikt Riederalp over een uitleendienst voor kinderartikelen en een kinderanimatieprogramma. Ook voor golfers is dit een interessant oord: de liefhebbers vinden midden in het dorp de hoogst gelegen 9-holes-baan van Europa.

Skigebied

Aletschgebiet

Hoogteligging dorp

1925 m

Aantal km piste

273 km in skigebied Aletschgebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 113 53 18 6 17 0 2

Toeristische informatie

Riederalp Mörel Tourismus

3987 Riederalp
Tel. +41 (0)27 928 60 50
Info@riederalp.ch

Skischolen

Eén skischool met vijftig leraren en een oefenweide. De alpinecursus bevat vijf dagen en kost 150 euro. De snowboardcursus bevat vijf dagen en is dertig euro goedkoper. De langlaufcursus duurt ook vijf dagen en bedraagt slechts 32 euro.

Kinderinfo

Een kinderopvang en een skikinderopvang aanwezig. Een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift beschikbaar.

Activiteiten

Het bezoek aan Villa Cassel: een informatiecentrum van de natuurbescherming en een stijlvol, prachtig gelegen gastenverblijf. De tocht naar de Bettmerhorn: een interactieve enscenering van de ijswereld en panoramabergpad naar de Eggishorn. Het bezoek aan en een sessie in het zoutwaterbad Breiten: alpien geneeskrachtig zoutwaterbad met Middellandse Zee-kwaliteiten.

Evenementen

In juli het alpiene openluchtbioscoopfestival. In augustus het grootste alpenbewonersfeest, mét optocht. En in september het Schafscheid Riederalp.

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, paragliden, fitnessen, fakkeltochten, rodelen, schaatsen, zwemmen, enzovoorts. Wellness houdt sauna, solarium en massage in. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

24 gevestigde restaurants, drie bars, drie cafés, drie tearooms, drie pubs, een disco, een bibliotheek en een volksmuseum.

Afstand tot Brussel

786 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 250 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Mörel op 7 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?