Home » Oostenrijk » Skidorp Saalfelden print deze pagina
icon skigebied Saalfelden

Skidorp Saalfelden (Oostenrijk)

Algemene info

Je moet geen seconde twijfelen om je wintervakantie in Saalfelden door te brengen. De Oostenrijkse gemeente is niet alleen gemakkelijk bereikbaar, het biedt de wintersporters een ruim skigebied aan met Hockkönigs Winterreich. Verder ligt het dorp niet ver van een ander skioord, namelijk Leogang-Saalbach-Hinterglemm. Bovendien hebben de vakantiegangers in het dorp zelf ook de kans om een superreis te beleven dankzij talrijke activiteiten. Er zijn ook een aantal museums, waaronder Nexus, die je zeker eens moet gaan bekijken en uiteraard zal de natuur alleen al je helemaal veroveren.

Skigebied

Hochkönigs Winterreich

Hoogteligging dorp

744 m

Aantal km piste

150 km in skigebied Hochkönigs Winterreich

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 83 15 20 8 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6582-70660

E-mail: info@saalfelden-leogang.at

Website: www.saalfelden-leogang.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Om een volleerd skiër of snowboarder te worden, kan je in Saalfelden aankloppen bij verschillende skischolen. In totaal zijn er drie skischolen en een snowboardschool waar je de nodige lessen kan volgen. In die snowboardschool komt de prijs voor een beginner neer op 48 euro per dag zonder materiaal. Als je een complete uitrusting wil hebben, kan je die hier eveneens huren. De Skiërs betalen dan weer 51 euro om een dag op de pisten te staan met de nodige begeleiding. Als je liever kiest voor een individueel traject. Dan kan je nog altijd lessen volgen voor 192 euro per dag en voor elke extra persoon die erbij komt, tel je nog eens 25 euro neer. De tarieven zijn in de skischolen overigens allemaal hetzelfde.

Kinderinfo

Spelenderwijs leren skiën is het uitgangspunt van verscheidene skischolen in deze regio. Ouders kunnen met een gerust hart hun kinderen achterlaten in de opvang van deze scholen. Daar worden ze namelijk begeleid door bekwame leraren die hen op de oefenweide een prachtige tijd bezorgen. Ze kunnen er samen met andere kinderen in kleine groepjes de nodige vaardigheden aanleren. In skischool Asitz krijgen de kinderen tot zes jaar bovendien een eigen uitrusting. Daarnaast het skischool Deisenberger een aparte skilift voor jouw telgen en kunnen ze zich rot amuseren met de carrousel. De kostprijs voor de ouders kot neer op 61 euro per dag en daarvoor kunnen de kinderen 4 uur lang les krijgen en tijdens de middagpauze een heerlijke lunch eten.

Activiteiten

Wie absoluut geen eentonigheid in zijn wintervakantie wil laten kruipen, kan de latten ook eens aan de kant laten staan. Voor de sportievelingen is er een fitnesscentrum, kan je paragliden, een namiddag doorbrengen in het klimpark of gaan paardrijden. Bij slecht weer kan je in Saalfelden bovendien biljarten en bowlen. Ook de cultuurliefhebbers blijven in deze gemeente niet op hun honger zitten, zij kunnen het mijnmuseum of het kunstmuseum Nexus gaan bezoeken. De kerstmarkten staan bovendien al op je te wachten van half november en in januari wordt er een skimarathon georganiseerd.

Sport & Fitness

In Saalfelden op wintervakantie komen, betekent zoveel als de uren zien verglijden terwijl je op de pisten het beste van jezelf geeft. In Hochkönigs Winterreich stap je immers niet zomaar een Oostenrijks skigebied binnen. Voor de wintersportfanaten zijn er immers 150 kilometer pisten beschikbaar. Een beginner op een professional zal zich hier bovendien gauw thuis voelen doordat er zoveel verschillende afdalingen zijn. Ook de langlaufers kunnen zich in deze regio tot in de vroege avond te goed doen aan talloze loipen met een netwerk van 127 kilometer. Verder zijn er voor de snowboarders nog enkele extraatjes. Zij kunnen hun grenzen namelijk verleggen in niet minder dan vijf funparken en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De skidagen kan je hier bovendien heerlijk afsluiten door een tafeltje te reserveren in een van de restaurants en te proeven van de plaatselijke delicatessen. Verder kan je in Saalfelden ook eens een stapje in de wereld zetten. In totaal zijn er 16 bars en pubs waar je een ongelofelijke avond kan spenderen, maar het eveneens mogelijk is om tijdens de dag iets te gaan drinken en even op adem te komen.

Afstand tot Brussel

950 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Saalfelden

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?