Home » Frankrijk » Skidorp Samoëns print deze pagina
icon skigebied Samoëns

Skidorp Samoëns (Frankrijk)

Algemene info

Samoëns draagt met trots de titel van mooiste en meest traditionele wintersportplaats van Frankrijk. Zo kan je er in de wintermaanden nog steeds genieten van de authentieke tochten door het idyllische berglandschap met de arrenslee en een tweespan paarden. In het centrum word je nog eens herinnerd aan de status van Monument Historique. De gebouwen, gebouwd met natuurproducten en bewaard gebleven in oorspronkelijke stijl, zijn zowel vanbinnen als vanbuiten te bewonderen door de toeristen. Minpunt is wel dat je van hieruit niet zomaar de pistes van het gebied kan betreden. Daarvoor zul je met een pendelbusje moeten afreizen naar Vercland, dat twee kilometer verderop gelegen is. Maar wat zijn nu die vijf minuten openbaar vervoer als je kan vertoeven in zulk een prachtig decor. 

Skigebied

Le Grand Massif

Hoogteligging dorp

1600 m

Aantal km piste

266 km in skigebied Le Grand Massif

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
118 107 41 38 28 6 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Samoëns
Tel. 0033-450-344028
info@samoens.com
www.samoens.com

Skischolen

Vier skischolen met oefenweides aanwezig die les in het Nederlands verschaffen in groepsverband. De cursussen omvatten zes dagen en kosten gemiddeld 100 euro. 

Kinderinfo

Voor de jonge zieltjes is er kinderopvang, skikinderopvang en een babylift voorzien. 

Sport & Fitness

Actievelingen kunnen hier skiën, snowboarden, wandelen, langlaufen, paragliden, parapenten, tennissen, rodelen, curlen, hondensleeën, schaatsen en snowraften. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Après-skiën doen de gasten in de twintig restaurants, acht bars, acht cafés, de tearoom, de wijnbar, de bioscoop, de concertzaal, de kunstgalerijen of de dancing. 

Afstand tot Brussel

889 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève

Dichtstbijzijnde treinstation

Cluses

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?