Home » Zwitserland » Skidorp Scuol print deze pagina
icon skigebied Scuol

Skidorp Scuol (Zwitserland)

Algemene info

Het zonovergoten dorpje Scuol ligt samen met Bad Tarasp-Vulpera, Sent en Fran ingebed tussen de Silvretta-toppen en de Engadiner Dolomieten. Dit oord heeft haar culturele waarden en natuurlijk schoon nog niet overboord gegooid voor toeristische exploitatie, tot grote trots van de Engadiners en bevordering van het welzijn van de gasten. Rondom de innovatieve vakantie- en badplaats Scuol, waar echt mineraalwater nog uit de dorpsfontein borrelt, ligt een onovertroffen en beeldschoon landschap. Het plaatsje presenteert zijn gasten de eigen rijke Reto-Romaanse cultuur. En het dal ligt weliswaar aan het eind van het spoorwegtraject en ver weg van het dagtoerisme, maar ook aan het begin van een nieuwe adem en ideeën. 

Skigebied

Scuol & Tarasp-Vulpera

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Scuol & Tarasp-Vulpera

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 30 15 8 5 2 0 0

Toeristische informatie

Gäste-Info Scuol

7550 Scuol
Tel. +41 (0)81 861 22 22
Info@engadin.com

Skischolen

Vijf skischolen aanwezig met maar liefst 150 leraren en een oefenweide ter uwer beschikking! De alpinecursus beslaat vijf dagen en 165 uit uw budget. De snowboardcursus bevat ook vijf dagen en slechts 145 euro. Een langlaufsessie volgen duurt twee dagen en kost quasi 60 euro.

Kinderinfo

Er is voor de jongsten een kinderopvang en een skikinderopvang gevestigd. Ook is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende bandlift beschikbaar. 

Activiteiten

Highlights zijn het Wellness health and bathing experience, de Snow sports Jonvrai Fun Park en de Tarasp-Vulpera sled run. Deze eerste laat geen wens onvervuld. Het gezondheids- en recreatiebad Engadin Bad Scuol opende in 1993 en staat sindsdien garant voor een stuk vrijheid en levenskwaliteit. Een must-see en -do is het eerste Romeins-Ierse bad van Zwitserland met een badritueel van enkele uren en een verkwikkende massage met inzepen en borstelen. Dit is badplezier met een prachtig uitzicht op de imponerende bergen en zeker de moeite waard!

Sport & Fitness

Sporten doe je in Scuol door o.a. te wandelen, skiën, snowboarden, langlaufen, schaatsen, curlen, rodelen, tennissen, paragliden en zwemmen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan doe je in de 76 restaurants, acht bars, pianobar, zes cafés, wijnbar, disco, bioscoop en kunstgalerijen. 

Afstand tot Brussel

842 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck op 150 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?