Home » Oostenrijk » Skidorp Seefeld print deze pagina
icon skigebied Seefeld

Skidorp Seefeld (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente maakt niet voor niets deel uit van een van de twaalf beste Alpengebieden. In deze regio ligt er namelijk alles wat je hartje maar kan begeren. De wintersporters hebben het nodige uithoudingsvermogen nodig om het ritme van deze gemeente aan te kunnen. Niet alleen overdag is het hier druk op de pisten, de toeristen verzamelen zich 's avonds ook nog een keer in de talrijke bars en pubs en durven tot in de vroege uurtjes door te gaan. Toch hoeft deze bestemming niet alleen een trekpleister te zijn voor feestvierders, want gezinnen kunnen in deze omgeving prachtige wandelingen maken en de kinderen worden in de skischool bijzonder goed verzorgd. Eenmaal in Seefeld, moet je zeker eens Seekirchl gaan kijken. Deze kerk ligt aan het meer en draagt een rijke geschiedenis met zich mee.

Skigebied

Seefeld & Leutasch

Hoogteligging dorp

1180 m

Aantal km piste

48 km in skigebied Seefeld & Leutasch

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 10 3 23 6 2 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-8800

E-mail: region@seefeld.com

Website: www.seefeld.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Wie zich nog wat wil laten bijsturen door enkele professionele instructeurs haast zich in Seefeld snel naar een van de drie skischolen. Daar kunnen namelijk skiërs en snowboarders terecht voor alle hulp. De skiërs hoeven hier dagelijks een bedrag tussen de 45 en 51 euro op de tafel te leggen om 4 uur lang de nodige begeleiding te krijgen. Voor de snowboarders zijn de tarieven bovendien hetzelfde, maar als je daarentegen kiest voor een persoonlijke instructeur kunnen de kosten al gauw oplopen tot 205 euro per dag en voor elke extra persoon moet je nog eens een supplement neertellen.

Kinderinfo

De kinderen kunnen hier ook de wintersport volledig aanleren, maar zij moeten zich daarvoor niet aansluiten bij de groepen van de volwassenen. Voor hen zijn er namelijk aparte groepen voorzien. Zo is er Gizzi de dinosaurus die jouw spruiten meeneemt op avontuur en hen samen met de leraars een prachtige tijd bezorgt. Op de oefenweide kunnen de kinderen namelijk aan de hand van verschillende hindernissen zichzelf telkens opnieuw uitdagen en ook ontzettend voor bijleren. De allerkleinsten moeten echter niet vrezen dat ze de iets oudere kinderen niet kunnen volgen, want er worden ook onderverdelingen gedaan naargelang de leeftijd. Een dag in de Kinderclub komt neer op 37 euro en voor de middagopvang betaal je nog eens 18 euro.

Activiteiten

In Seefeld wordt de Tiroolse traditie in ere gehouden doordat er op tijd en stond een Tiroolse avond wordt georganiseerd. Verder kan je ook deelnemen aan nachtwandelingen of genieten van een concert van de Kastelruther Spatzen. Maar je hoeft de natuur niet alleen 's nachts gade te slaan, in deze omgeving zijn de wandelmogelijkheden overdag immers eindeloos en kan je met maar liefst 450 gemarkeerde routes verdwalen in deze schoonheid. Bovendien kan je hier ook nog rodelen, zwemmen, schaatsen en aan je conditie werken in het fitnesscentrum.

Sport & Fitness

In Seefeld & Leutasch komt elk type wintersporter aan zijn trekken, maar het dorpje Seefeld is voornamelijk geschikt voor diegenen die een uitdaging wel kunnen smaken. De gevorderden komen hier de zwarte pisten uitproberen zonder zich ooit een minuut te vervelen. Als dit echter nog maar een van jouw eerste ervaringen is, hoef je absoluut niet weg te blijven. Het skigebied strekt zich namelijk uit tot in Leutasch en laat het nu net daar interessant zijn voor de beginners. In totaal zijn er voor de wintersporters 48 kilometer pisten. Snowboarders kunnen bovendien het beste van zichzelf laten zien in het funpark, de halfpipe of de quarterpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Seefeld kan je een wintervakantie beleven zoals het hoort en niet enkel je tijd doorbrengen op de pisten, maar ook eens een stapje in de wereld zetten in het dorp. Zo vindt elke feestganger hier zijn gading, want er zijn niet alleen bars en cafés. Zo vind je hier enkele discotheken, kan je een gokje wagen in het casino, een filmpje meepikken in de bioscoop of jouw favoriete wijn proeven in de wijnbar. Bij een lekker glaasje wijn hoort bovendien een heerlijke maaltijd en daarvoor moet je ook niet ver zoeken in Seefeld. Deze gemeente laat je kennismaken met de Oostenrijkse keuken in al haar glorie en bovendien kan je hier ook terecht voor de internationale gerechten of een snack tussendoor.

Afstand tot Brussel

896 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Seefeld

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?