Home » Oostenrijk » Skidorp St. Johann in Tirol print deze pagina
icon skigebied St. Johann in Tirol

Skidorp St. Johann in Tirol (Oostenrijk)

Algemene info

In het hart van de Leukental vallei ligt St. Johann, een dorp dat voor elke wintersporter wel wat in petto heeft. Zo kan je in deze gemeente non-stop plezier beleven, na het skiën en snowboarden op de talrijke afdalingen kan je immers afzakken naar de bars en clubs om tot diep in de nacht de bloemetjes buiten te zetten. Verder kunnen gezinnen hier ook terecht dankzij de verschillende Kinderclubs voor de kinderen en zelfs als je nog helemaal geen ervaring hebt, kan je in St. Johann op vakantie komen. In een van de drie skischolen kan je namelijk de nodige vaardigheden leren beheersen. Verder hebben de langlaufers in dit dorp geen tijd om zich bezig te houden met de leuke activiteiten, voor hen wacht er namelijk een bijzonder uitgebreid loipenetwerk.

Skigebied

St. Johann in Tirol & Oberndorf

Hoogteligging dorp

1700 m

Aantal km piste

60 km in skigebied St. Johann in Tirol & Oberndorf

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
23 30 7 10 4 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5352-633350

E-mail: info@kitzalps.cc

Website: www.kitzalps.cc

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In St. Johann zijn er maar liefst drie skischolen waar je de nodige lessen kan volgen om het te schoppen tot een echte professional. Je kan hier zowel groepslessen volgens als privécursussen, bovendien is elk type wintersporter hier meer dan welkom. Voor de skiërs die graag in groep begeleid worden voor een dag kost het tussen de 55 en 69 euro per dag. Verder kunnen ook de snowboarders zich inschrijven. Daarvoor gelden eveneens deze tarieven. Maar de prijzen schieten wel de hoogte in wanneer je in de skischolen kiest voor een individuele begeleiding. Daarvoor moet je immers dagelijks al gauw tussen de 152 en 173 euro op de tafel leggen.

Kinderinfo

Kinderen worden overigens in deze drie skischolen ook op hun wenken bediend en krijgen niet alleen de kans om de wintersport aan te leren, maar ook om op de pisten heel erg veel plezier te maken. Zo kunnen ze in de Bobo Kinderclub terecht waar Bobo de pinguïn op hen wacht, maar is ook Johann de skihaas op de oefenpiste aanwezig. Op deze weide kunnen jouw spruiten bovendien gebruik maken van het magische tapijt om zich te verplaatsen. Elke school heeft een speciaal programma samengesteld waardoor jouw telgen zich geen minuut zullen vervelen in deze gemeente. Voor de ouders komt de kostprijs voor een dag plezier neer op 69 euro en als de kinderen ook tijdens de middag in de opvang willen blijven komt er nog eens 8 euro bij.

Activiteiten

Neem een duik in het zwembad of kom helemaal tot rust in de sauna en geniet ten volle van een massage, maar trek ook eens de natuur in en verken de landschappen dankzij de talrijke wandelpaden. Verder is het in St. Johann ook mogelijk om een romantische rit met de paardenslee te maken, te schaatsen of een tocht met een luchtballon te maken. Als het slecht weer is kan je bovendien in deze gemeente tennissen of kegelen met het hele gezin.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente maakt deel uit van het skigebied St. Johann & Oberndorf, een regio waar de langlaufers vooral kunnen genieten van een stukje hemel op aarde. Er zijn voor hen immers 275 kilometer aan loipen voorzien waarop ze de tijd van hun leven kunnen doorbrengen. Maar de skiërs en snowboarders hoeven niet te vrezen, zij kunnen eveneens hun dagen hier gemakkelijk vullen met het pistenetwerk van 60 kilometer en alsof dat nog niet genoeg is kunnen de snowboarders nog eens beschikken over een halfpipe. De afdalingen zijn voornamelijk geschikt voor beginners en lichtgevorderden, voor de echte professionals is er hier maar weinig variatie.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente kom je niet alleen op vakantie om op de pisten te vertoeven, hier breng je minstens evenveel tijd door in de bars en pubs. Après-ski krijgt in deze gemeente een geheel nieuwe betekenis met zoveel cafés. Zo is er Café Rainer waar je de sfeer eens moet opsnuiven, in Michi's kan je na een dag op de pisten bijpraten en tot diep in de nacht blijven hangen en in Max Pub kan je je aan karaoke wagen of eenvoudigweg dansen op de muziek. Maar je kan eveneens een in de clubs swingen op de muziek en verder is het in dit dorp ook nog mogelijk de Oostenrijkse keuken beter te leren kennen. Met meer dan 40 restaurants kan je hier al eens genieten van de plaatselijke delicatessen.

Afstand tot Brussel

692 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann in Tirol

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?