Home » Oostenrijk » Skidorp St. Martin print deze pagina
icon skigebied St. Martin

Skidorp St. Martin (Oostenrijk)

Algemene info

Niet ver van de Tsjechische grens ligt het Oostenrijkse skidorp St. Martin in de regio Dachstein-West. Daardoor kunnen skiërs en snowboarders hun hart ophalen met honderden pisten, maar het zijn de langlaufers die zich hier pas echt helemaal kunnen uitleven. Dat deze streek bovendien bekend staat als een van de kindvriendelijkste is bovendien niet verwonderlijk. In de skischool wordt immers bijzonder goed gezorgd voor jouw kinderen en ook naast de pisten kan je hier aan activiteiten deelnemen met jouw gezin. Zo zijn kan je de natuur verkennen via een van de uitgestippelde wandelpaden. Een ander pluspunt voor een gezinsvakantie is dat er in deze omgeving een eerder beperkt nachtleven is.

Skigebied

Skiregion Dachstein-West

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

161 km in skigebied Skiregion Dachstein-West

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 124 17 33 13 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6243-404059

E-mail: st.martin@lammertal.info

Website: www.lammertal.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Als je even je geheugen wil opfrissen, is dat perfect mogelijk in de skischool van St. Martin. Hier kan je namelijk als skiër of snowboarder terecht om begeleid te worden door bekwame instructeurs, zij kunnen ervoor zorgen dat je op het einde van jouw wintervakantie de kneepjes weer helemaal beet hebt. Als skiër kan je aan de groepsles deelnemen voor 45 euro per dag, maar ook snowboarders zijn hier meer dan welkom. Als zij zich inschrijven voor een groepscursus komt dat dagelijks neer op 36 euro. Dat valt simpelweg te verklaren doordat ze maar 2 uur les krijgen, terwijl de skiërs telkens 4 uur krijgen. In de skischool kan je echter geen privécursussen nemen.

Kinderinfo

Er is voor de kleintjes wel een kinderclub waar ze samen met Bobo de pinguïn ontzettend veel avonturen kunnen beleven. Op de oefenweide worden ze in kleine groepjes ingedeeld en kunnen ze gebruik maken van het magische tapijt, de kindercarrousel en een babylift. Bovendien kunnen de allerkleinsten in de Miniclub vertoeven als ze nog wat te jong zijn om de pisten te betreden. Daar kunnen ze voor 28 euro per dag een heerlijke tijd doorbrengen, maar de iets oudere kinderen moeten niet volledig overtuigd zijn om deel te nemen aan de skilessen. Tijdens de oefendag kan je nog altijd kijken of ze de cursussen willen volgen. Als ze eenmaal de knoop hebben doorgehakt, kost het aan de ouders 45 euro per dag en als ze bovendien nog eens tijdens de middagpauze onder toezicht blijven, komt er nog eens 10 euro bij.

Activiteiten

Als je naar St. Martin komt, kies je voluit voor een wintersportvakantie die draait rond skiën, snowboarden of langlaufen. Verder speelt de gemeente nog een andere troef uit, namelijk de natuur. Hier kan je immers prachtige winterwandelingen maken, maar eveneens de natuur verkennen tijdens een avontuurlijke trektocht. Tijdens de zomermaanden valt er hier wel heel wat te beleven en kan je klimmen en moutainbiken.

Sport & Fitness

In het skigebied Dachstein-West liggen 5 skidorpen waaronder St. Martin. Daardoor kunnen toeristen zich gemakkelijk begeven naar de talloze pisten en loipen die in deze regio aanwezig zijn. Zo kunnen de snowboarders en skiërs zich uitleven op de 167 kilometer aan pisten. De verdeling van deze afdalingen is eerder ongelijk verlopen en het zijn vooral de lichtgevorderden die hun dagen gemakkelijk kunnen vullen met honderden rode pisten. Voor de langlaufers zijn er echter nog meer mogelijkheden in deze regio. Ze kunnen hun routes blijven heruitvinden in een netwerk van 264 kilometer loipen. Verder kunnen de boarders zich te goed doen aan drie funparken als ze in dit skioord hun vakantie komen doorbrengen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In St. Martin zijn de straten niet gevuld met bars en pubs, maar vind je op tijd en stond een leuk adresje waar je iets kan gaan drinken. Er zijn enkele cafés in deze gemeente gevestigd en de liefhebbers kunnen in de wijnbar terecht om telkens iets nieuws te ontdekken. Ook kan je in deze gemeente gezellig iets gaan eten in een van de restaurants.

Afstand tot Brussel

1020 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Golling

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?